Dizajnerska početnica: CRTAM dizajnerski crtež!

Objavljeno: 19.03.2012.

U subotu, 24. ožujka 2012. s početkom u 11 sati održat će se prva ovogodišnja dizajnerska početnica pod nazivom "CRTAM dizajnerski crtež". Voditeljica radionice, produkt dizajnerica Danijela Domljan, pokazat će djeci razliku između crteža i dizajnerskog crteža.
       Koliko volimo promatrati i preslikavati svijet oko sebe pomoću skice ili crteža? Kako trodimenzionalan svijet kojim smo okruženi prenijeti na plohu papira, a da i drugima bude jasno što smo prikazali?

Da bismo vjerno nacrtali predmet koji vidimo ispred sebe moramo ga znati promatrati. No, postoji razlika između crteža i ... crteža!

Dizajnerski crtež je osjetilna i komunikacijska aktivnost, posebna vrsta crteža koja spaja slikarska, kiparska, grafička, arhitektonska, strojarska i druga znanja i vještine. Na radionici ćemo tehnikom bojice i olovke savladati poznavanje osnovnih načina predočavanja predmeta (3D) na podlozi (2D), metodu viziranja i perspektive, elemente dizajna (harmoniju, proporciju, ritam, volumen i druge), postići dobru koordinaciju glave (oka) i pokreta (ruke) i štošta drugoga što će nam pomoći u prikazivanju vlastitih kreativnih ideja! Zato, krenimo dizajnerski crtati!

Prijaviti se mogu djeca viših razreda osnovne škole te srednje škole (od 12-18 godina), ali i mlađi koji vole crtati!!

Na radionicu slobodno donesite predmet koji volite i koji često koristite (mobitel, pernicu, neki sportski rekvizit, naočale, ključeve...) uz napomenu da nije odjevni predmet.

Za potvrdu sudjelovanja svog djeteta molimo vas pošaljite ispunjenu prijavnicu na hdd@dizajn.hr.

Rok za prijavu: 23. 3. 2012. do 16 h
Kotizacija: 50 kn

Sponzor: Jamnica d.d.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook