Rezultati natječaja BROKENSHIPS DESIGN

Objavljeno: 09.03.2012.

Na natječaj BROKENSHIPS DESIGN koji je proveo MUZEJ PREKINUTIH VEZA uz podršku HRVATSKOG DIZAJNERSKOG DRUŠTVA, pristiglo je rekordnih 240 radova, a Ocjenjivački sud u sastavu: Marija Curić (MPV), Damir Gamulin (HDD), Dražen Grubišić (MPV), Mladen Orešić (HDD) i Olinka Vištica (MPV); odabrao je jedan prvonagrađeni rad te dodijelio pet jednakovrijednih drugih nagrada te četiri posebna priznanja

Fokus natječaja bio je razvoj originalnih suvenira koji na inovativan, afirmativan, inteligentan, emotivan, duhovit ili ironičan način tematiziraju ljubav, a osobito prekide ljubavnih veza. Svrha natječaja bila je proizvesti originalne radove koji će u najširem smislu te riječi, funkcionirati kao suveniri Muzeja prekinutih veza. Muzej prekinutih veza je umjetnički koncept koji okuplja ostavštinu prekinutih, a nezaboravljenih ljubavi, polazeći od pretpostavke da predmeti posjeduju združena polja sjećanja i emocija, svojim postavom želi kreirati prostor zaštićenog sjećanja za očuvanje materijalne i nematerijalne emotivne baštine prekinutih veza.

1.nagrada:

rad pod šifrom 113
naziv rada: Pillowship
autori: Nataša Njegovanović i Antonio Karača


Opis rada: Proizvod se sastoji od para jastučnica s patentnim zatvaračima kojima ih je moguće spojiti i tako načiniti jednostavnu jastučnicu za dva jastuka, čime je simbolično opisana tema ljubavne veze, a istim je mehanizmom moguće zakopčati i svaku zasebno, što afirmativno govori o cjelovitosti svake od njih.

Pet jednakovrijednih 2. nagrada

rad pod šifrom 023
naziv rada: Please do not disturb
autorice: Hvaroom / Maja Jelušić, Ana Zvonarić


Opis rada: Poznati natpis s ceduljica hotelskih soba koji stavljamo tražeći mir, prikazan je u strogom, ali i toplom tonu koji progovara dječjim rukopisom na malim majicama.

rad pod šifrom 092
naziv rada: Bookmark 'Okreni novu stranicu'
autori: Mine and Dine / Andreja Vidović, Tomislav Mlinarić


Opis rada: Upotrebni predmet vrlo jednostavan za izvedbu. Naziv i aplicirani tekst imaju doslovno značenje, obzirom da se radi o bookmarku, no ujedno je poruka onima koji su doživjeli prekid veze. Zamišljen je kao izrez iz metalne ili kartonske podloge, a u jednostavnijioj verziji – samo otisnut.

rad pod šifrom 096
naziv rada: Singles4singles
autorica: Ariana Noršić


Opis rada: Singles4Singles je izravna podrška samcima, gdje im se putem neke popularne i svima poznate pjesme poput I will survive, I still haven't found what I'm looking for i sličnih, želi izraziti moralna i psihološka podrška. Nije riječ o pravim pjesmama, nego o njihovim naslovima apliciranima na magnetsku imitaciju gramofonske ploče. Ambalaža stilski imitira ambalaže nekadašnjih singlica.


rad pod šifrom 108
naziv rada: Break up move on
autorice: Rekreativke / Bojana Bota, Ana Ćurković Zelić, Sanja Dvornik, Sonja Ćurković


Opis rada: Paket od 10 papirnatih maramica s otisnutim tekstom You're cute. Wanna go out? i pripadajućim opcijama za zaokružiti Yes/No/Maybe te prostorom za upisivanje telefonskog broja. Maramice imaju dvije funkcije za dva različita ljubavna problema – brisanje suza i upoznavanje novih partnera!

rad pod šifrom 198
naziv rada: o.čaj / tea.r
autorice: Dragana Ileš, Negra Nigoević


Opis rada: O'čaj kao optimistični čaj neće zaliječiti srca, no ponudit će trenutak pozitivne energije i pokušati oraspoložiti svojim porukama. Ako O.čaj izmami barem jedan osmijeh na tužnom licu, opravdao je svoju namjeru.

Četiri posebna priznanja

rad pod šifrom 177
naziv rada: T-shi(r)t
autorica: Elizabeta Novaković

rad pod šifrom 181
naziv rada: You left me nothing but this shirt
autorice: Guardianes del Corazón / Mira Marač, Vanessa Šerka

rad pod šifrom 188
naziv rada: Relationshit bonbonijera
autorice: C/B tim / Tarna Putina, Sanja Rotter

rad pod šifrom 201
naziv rada: Zagrebački odrezak ljubavi
autorice: Zagrebački odrezak ljubavi / Maja Kolar, Ana Sekulić

M.G.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook