Svjetiljka Deana Skire nagrađena u kategoriji najinovativnijeg proizvoda u sklopu londonskog ARC Showa

Objavljeno: 04.03.2012.

Svjetiljka Lun-up Deana Skire dizajnirana za talijansku tvrtku iGuzzini osvojila je nagradu londonskog ARC Showa u kategoriji najinovativnijeg proizvoda, i to u iznimno zahtjevnoj konkurenciji, gdje su među finalistima bile svjetski priznate tvrtke poput Crestron UK, Erco Lighting i DeltaLight. O ovom priznanju ove su godine odlučivali međunarodni stručnjaci poput Kevina Theobalda, predsjednika IALD (International Association of Lighting Designers) i Paula Jamesa, urednika Mondo Arca.

The ARC Show London dvodnevni je sajam arhitektonske i komercijalne rasvjete koji okuplja cjelokupnu industriju s ciljem predstavljanja najnovijih tehnoloških dostignuća i dizajnerskih noviteta u sklopu kojeg se The ARC Innovation Award dodjeljuje najnaprednijim i najinovativnijim proizvodima trenutno dostupnima na tržištu.Lun-up (iLuna) nastala je iz potrebe za osvjetljavanjem oblih, vertikalnih objekata jedinstvenim svjetlosnim snopom. Osnovni oblik lampe, iz kojeg je moguće proizvesti najrazličitije kombinacije, prvi put je primjenjen pri realizaciji vanjske rasvjete hotela Lone u Rovinju. Svjetiljka, koja je i u službenoj konkurenciji za ovogodišnju PLD nagradu, službeno će biti predstavljena javnosti na sajmu Light+Building u Frankfurtu.

U isto vrijeme, posljednji broj PLD-a (Professional Lighting Design), časopisa za profesionalno dizajniranje rasvjete međunarodnog značaja, objavio je na naslovnici projekt rasvjete Deana Skire i njegovih tvrtki Lumenart i Skira. Službeni časopis udruženja dizajnera rasvjete PLDA (Professional Lighting Designers’ Association), čija je tema broja bila dizajniranje rasvjete bez vidljivih rasvjetnih tijela, detaljno je prikazao kreativno i neubičajeno rasvjetno rješenje koje je Skira sa svojim timom uspio ostvariti ondje gdje se bi se to najmanje očekivalo – u zdravstvenoj ustanovi. Nagrađivani pulski dizajner rasvjete i njegove tvrtke Lumenart i Skira predložili su inovativno rješenje osvjetljavanja privatne medicinske klinike u Zagrebu i naišli na potporu arhitekata i investitora. Arhitektonski tim predvođen Ante Nikšom Bilićem već dugi niz godina uspješno surađuje s Deanom Skirom, a taj je konstruktivan odnos do punog izražaja došao i u ovom projektu. Dizajn rasvjete poliklinike Novamed odjeknuo je i do SAD-a, gdje će se Skiri i službeno uručiti nagrada IALD Special Citation u Las Vegasu u svibnju ove godine.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook