Predavanje i radionica Maxa Kismana u Rijeci

Objavljeno: 29.02.2012.

U organizaciji marketing agencije Kreativ Media Grupa d.o.o. u periodu od 19. do 21. ožujka 2012. održat će se edukativna radionica pod nazivom The complexity of simplicity pod stručnim vodstvom svjetski poznatog nizozemskog dizajnera Maxa Kismana.

Na samoj radionici Max Kisman prezentirat će vlastiti radni koncept te objasniti način na koji
se jasnim i jednostavnim idejama dolazi do čvrstih i moćnih vizualnih poruka. Radionica za 25-30 polaznika održat će se u atriju HKD-a na Sušaku, a kotizacija za polaznike za sva tri dana iznosit će 300 kn po polazniku. Pored toga, Max Kisman će 21. ožujka 2012. s početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici održati besplatno predavanje za sve zainteresirane.

Više o Maxu Kismanu:
Nakon diplome na Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu, Max Kisman 1977. godine započinje se profesionalno baviti grafičkim dizajnom i ilustracijom, radeći za razne izdavače, institucije i muzeje. Sredinom '80. godina svoj posao razvija uz pomoć digitalne tehnologije kroz dizajn časopisa, ilustracija i tipografije (Vinyl Music magazine i Language Technology), postere (Paradiso – kultno kulturno i glazbeno središte u Amsterdamu) i poštanske marke s motivom Crvenog Križa za Nizozemsku poštu.

Godine 1986. pokreće časopis za tipografiju i umjetnost TIP/Typografisch Papier, a između 1984. i 1988. predaje grafički dizajn i tipografiju na Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu, Utrecht School of the Arts i Jan van Eyck Academie u Maastrichtu. Godine 1989. dobiva potporu iz Nizozemske Zaklade za vizualne umjetnosti, dizajn i arhitekturu za istraživanje aspekata svoje osobne vizualne grafičke simbolike i ikonografije. Od 1992. radi kao glavni grafički dizajner za VPRO televiziju u Nizozemskoj, te se bavi interaktivnim medijima angažmanom na on-line časopisu HotWired u San Franciscu. Godine 1993. prima Rotterdam Design Prize, nagradu publike i Amsterdams Fonds voor de Kunst-a HN Werkmanprijs za TV grafike za VPRO televiziju. Umjetnički direktor Wired TV u San Franciscu postaje 1997. godine.

Od 1998. radi u SAD-u i Nizozemskoj, te do 2005. predaje na California College of Arts i UC Berkeley Extension u San Franciscu. Pored predavanja, pokreće i vlastiti studio – Kismanstudio u Amsterdamu. Od 2002. je član Alliance Graphique Internationale (AGI). Trenutno radi za Nizozemsku poštu, VPRO Televiziju, De Volkskrant, FD Het Financieele Dagblad, Schretlen investicijska banka, TCHO (proizvodnja čokolade), GO Gebiedsontwikkeling.nu, Nirov, Khatt fundacija, City One Minutes...

Dodatne informacije o Maxu Kismanu potražite na:

www.kismanstudio.nl

www.maxkisman.com

www.hollandfonts.com


Više o radionici The complexity of simplicity:

DATUM ODRŽAVANJA: 19.3. – 21.3.2012.

MJESTO: Rijeka

ORGANIZATOR: Kreativ Media Grupa d.o.o.

TEMA RADIONICE:
typedesign/letterforms
alternative and experimental coding system and customization of type
motion graphics
how to use sound in graphic design
information hierarchy/poster design
drawing for designers/metaphores in design

BROJ POLAZNIKA: 25 – 30

KOTIZACIJA: 300,00 kn

Na radionici pod nazivom The complexity of simplicity ( Složenost jednostavnosti), Max Kisman predstaviti će svoj rad, te pristup istom. Objasniti će zašto i na koji način se rješava nepotrebnog i beskorisnog, te kako jasnim i jednostavnim konceptom dolazi do čvrstih i moćnih vizualnih poruka. Na ovom će predavanju objasniti polaznicima zašto i na koji način doći do rješenja na kojima se sustav temelji na hijerarhiji (prioritet), dinamici (izraz) i sadržaju.

Kontakti:

Ivana Medica
Grafički dizajner u agenciji Kreativ Media Grupa d.o.o.
T 051 688 660
M 091 368 2007
E ivana.dizajn@kreativmedia.hr

Saša Markovski
Direktor agencije Kreativ Media Grupa d.o.o.
T 051 688 662
M 091 524 8581
E sasa.markovski@kreativmedia.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook