Elanove skije s dizajnom Studija Sonda osvojile nagradu Plus X Award

Objavljeno: 29.02.2012.

Novu Elanovu žensku skiju Illuminu odlikuje nova tehnologija koja ženama značajno olakšava skijanje te smanjuje težinu skije. Inovativnost zaokružena grafičkim dizajnom Studija Sonda prepoznata je od strane njemačkog Plus X Awarda

Illumina, nova skija slovenskog Elana iz ženske kolekcije za sezonu 12/13 koja će se tek ujesen moći naći u sportskim dućanima diljem svijeta, a čiji grafički dizajn potpisuje hrvatski Studio Sonda iz Poreča, dobitnica je značajne njemačke nagrade Plus X Award u kategorijama za visoku kvalitetu proizvoda te dizajn.

Plus X Award odličje je koje nagrađuje inovativne tehnologije sportskih i lifestyle proizvoda, a koji moraju zadovoljavati uvjete visoke kvalitete, biti funkcionalni i primjenjivi u budućnostii te imati prodoran dizajn kako bi uopće ušli u selekciju i bili podvrgnuti žiriranju koje vrši više od 130 članova u procesu koji traje nekoliko tjedana.

U kategoriji "High Quality" nagrađuje se inzistiranje proizvođača na kvaliteti koja je postojana i trajna te u kontrastu s nusproduktima masovne proizvodnje. Priznanje Plus X u kategoriji "Design" vrednuje funkcionalan, ali i prepoznatljiv dizajn koji uspješno prodire do korisnika.

Skija Illumina nositeljica je nove Elanove Light Skiing kampanje usmjerene na inovacije koje ženama znatno olakšavaju skijanje u performansama i uslijed reducirane težine same skije, a koja je također osmišljena u suradnji sa Studiom Sonda. Slovenska i hrvatska tvrtka na kolekcijama ženskih skija zajedno rade već punih šest uzastopnih godina, što rezultira progresivnim rastom prodaje iz godine u godinu. Dizajn samog torza skije Illumine potpisuje slovenska tvrtka GIGO design.

Intervju sa studiom Sonda možte pročitati ovdje.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook