Mikserove inicijative ”Ghost Project ”i ”Young Balkan Designers” ulaze u proizvodnju!

Objavljeno: 17.02.2012.

Organizacija MIKSER raspisala je međunarodni natječaj: GHOST PROJECT & YOUNG BALKAN DESIGNERS 2012 – "GET REAL!". Natječaj je otvoren od 15. veljače do 31. ožujka 2012.Nakon šest godina rada na otkrivanju i promoviranju mladih talenata na području dizajna u Srbiji, na Balkanu, a nedavno i na međunarodnoj sceni, kulturna organizacija MIKSER odlučila se za novi značajan korak u podršci inovativnih dizajnerskih ideja – pokretanje vlastite proizvodnje pod nazivom Mikser Design, s dvije proizvodne linije: Ghost i Young Balkan Designers.

Ovogodišnji slogan natječaja glasi GET REAL! (Budi realan!). Pokretanjem nezavisne proizvodnje MIKSER intenzivira svoje aktivnosti u plasiranju projekata mladih dizajnera na tržište. GET REAL! je poziv dizajnerima da preuzmu svoj dio odgovornosti te društvene izazove i ekonomska ograničenja prihvate kao inspiraciju za rješenja koja otvaraju nove mogućnosti u turbulentnim vremenima.

Namještaj, rasvjeta, elementi interijera i novi materijali nastali reciklažom, koji nude inovativna, ali prije svega racionalna rešenja svakodnevnih problema, bit će ocijenjeni po sljedećim kriterijima:

- inovativne karakteristike proizvoda koje unapređuju kvalitetu suvremenog života,
- ergonomija,
- racionalni troškovi proizvodnje
- proizvodni proces koji ne ugrožava životnu sredinu.

Odabrani projekti u prvom krugu natječaja bit će dio centralne izložbe talenata pod nazivom Ghost Project, u okviru Mikser festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti u Jugoistočnoj Europi. Mikser festival se održava u Beogradskom kreativnom kvartu Savamala, od 25. svibnja do 2. lipnja, 2012. godine

Tijekom 9 dana festivala, žiri Miksera kojim predsjedava priznati industrijski dizajner Konstantin Grčić će odabrati projekte koji će se proizvesti pod novom nezavisnom etiketom Mikser Design.

Dizajneri iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije i Srbije mogu se natjecati za regionalnu kolekciju Young Balkan Designers. Pobjednici svih zemalja su kvalificirani za međunarodnu kolekciju Ghost Project.

Tijekom 2012. godine, izložba odabranih prototipova za kolekciju Young Balkan Designers će biti na turneji po značajnim regionalnim dizajnerskim događajima i sajmovima, kao što su: Vienna Design Week, Budapest Design Week, Dan D u Zagrebu, Sofia Design Week, Skopje Design Week, itd.

Međunarodni natječaj otvoren je od 15. veljače do 31. ožujka 2012. godine za dizajnere do 35 godina starosti, iz cijelog svijeta. U 2011. godini na natječaj Ghost Project i Young Balkan Designers prijavila su se 584 mlada dizajnera iz 35 zemalja.
Prijave se vrše popunjavanjem online formulara Ghost Project 2012: http://konkursi.mikser.rs/prijava

Za više informacija o Mikseru i natječajima posjetite: www.mikser.rs
Intervju s Majom Lalić o organizaciji Mikser, istoimenom festivalu i inicijativama Young Balkan Designers i Ghost project pročitajte ovdje: http://dizajn.hr/?id=/748-maja-lalic-cilj-nam-je-razbiti-fahovske-barijere/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook