Extra / Ordinary design 2 - Inclusive Design Workshop Osijek 2012

Objavljeno: 13.02.2012.

Šest dana intenzivne kreativne suradnje s iskusnim dizajnerima s Royal College of Art iz Londona u području industrijskog dizajna, tekstilnog dizajna i dizajna vizualnih komunikacijaPod pokroviteljstvom British Council Hrvatska u sklopu projekta New Work New Audiences, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i Studija dizajna Arhitektonskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Helen Hamlyn Centrom pri Royal College of Art iz Londona, te udrugama Slap - Osijek, NEOS - Osijek i ZVONO - Belišće, pozivamo Vas na drugu međunarodnu radionicu inkluzivnog dizajna. Istovrsna radionica, prva ovakve vrste u Hrvatskoj, održana je u ožujku prošle godine u Zagrebu (više informacija na kraju teksta).

Ciljevi radionice:
• osmisliti proizvode i vizualnu komunikaciju koji će udrugama-partnerima pomoći da budu konkurentniji na tržištu, a koji proizlaze is specifičnih mogućnosti izrade i plasmana kojima udruge raspolažu, te iz specifičnih okružja u kojima proizvodi nastaju;
• kroz praktičnu suradnju demonstrirati udrugama informacije o dizajnu i načine suradnje s dizajnerima, a kroz kasnije izložbe informirati javnost o korisnosti dizajna kao alata poslovne konkuretnosti;
• dizajnerima i studentima dizajna demonstrirati praktične procese inkluzivnog dizajna, te ponuditi priliku za afirmaciju.

Mjesto: Prostori udruga NEOS u Osijeku i ZVONO u Belišću.


Vrijeme: 12. - 17. 3. 2012.; 9-19 h.

Radionica će trajati 6 dana (ponedjeljak do subota) u prostorima udruga-partnera, a od sudionika radionice se očekuje intenzivno cjelodnevno i redovito svakodnevno sudjelovanje.

Voditelji
: kreativne timove, sastavljene od dizajnera, korisnika i zaposlenika udruga, vodit će iskusni dizajneri iz Velike Britanije: James Tooze, Hazel Macmillan, Gero Grundmann i Lucy Faulke. Kreativna voditeljica radionice bit će Julia Cassim, koja već 12 godina širom svijeta vodi slične radionice.

Službeni jezik radionice: engleski.

Prijava sudjelovanja:
Tko: profesionalni dizajneri - industrijski dizajn, dizajn vizualnih komunikacija, tekstilni i modni dizajn. Kako: ispunjenu prijavnicu i kratku prezentaciju najviše 5 svojih najboljih dosadašnjih radova u pdf-formatu poslati na extraordinary@dizajn.hr .
Rok za prijavu: 17. 2. 2011.

Obavijest o sudjelovanju: Nakon selekcije od strane voditelja, izabrani sudionici dobit će mailom obavijest o sudjelovanju do 20. 2. 2012.

Prijevoz, prehrana i smještaj: Sudionicima radionice iz Osijeka bit će osiguran ručak i prijevoz do Belišća. Sudionicima koji dolaze izvan Osijeka bit će osiguran prijevoz, smještaj i prehrana.

Objavljivanje materijala i autorska prava: Svi sudionici potpisat će suglasnost za objavu materijala (fotografija, snimaka ) sa radionice u medijima, te odricanje prava na korištenje rezultata radionice (osmišljenih proizvoda i vizualnih komunikacija) u korist udruga-partnera. Autorsko pravo na pojedina rješenja pripast će cijelom kreativnom timu, a ne pojedinačnim autorima.

Kontakt za pitanja: sanja.bencetic@dizajn.hr

* Više informacija o prvoj radionici inkluzivnog dizajna u Zagrebu:
- http://dizajn.hr/?id=/815-extra-ordinary-design-prodajna-izlozba-inkluzivnog-dizajna/
- http://www.vecernji.hr/kultura/prvu-nagradu-dobili-inkluzivnu-radionicu-extra-ordinary-design-clanak-300613
- http://www.facebook.com/extra.ordinary.design?v=info

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook