Rafael Moneo i Kazuyo Sejima na Danima Orisa

Objavljeno: 21.10.2011.

U subotu i nedjelju 22. i 23. listopada u Velikoj dvorani Lisinski održat će se 11. Dani Orisa

Simpozij pokrenut kao spin-off projekt istoimenog arhitektonskog časopisa u izdanju tvrtke Arhitekst, svoj je početni okvir vrlo brzo nadrastao po odjeku i reputaciji. Gostovanja renomiranih i iznimno utjecajnih arhitekata iz regije i svijeta kontinuirano podižu i inače visoki standard manifestacije, koja već neko vrijeme funkcionira kao franšiza te se, osim u Zagrebu, održava i u Beogradu i Ljubljani pred svaki put većim brojem posjetitelja.

Ovogodišnji Dani Orisa otvorit će se u subotu u 10:00 dodjelom nagrada, i to dvostrukom. Nagradu za izuzetan stvaralački doprinos arhitekturi primit će španjolski arhitekt Rafael Moneo, a japanskoj arhitektonskoj zvijezdi Kazuyo Sejima dodijelit će se nagrada za izuzetan arhitektonski projekt, koja se konkretno odnosi na umjetničke kuće Inujima u Japanu.

Oboje su ujedno i gosti i predavači na simpoziju, pri čemu Sejimi zapravo ovo i nije prvo gostovanje na Danima Orisa, jer je u sklopu iste manifestacije već nastupila 2009. godine. Od hrvatskih arhitekata predavanje će ovog puta održati Nikola Bašić, a osim već navedenih, publika će u Lisinskom moći čuti i vidjeti još Alexandera Brodskog (Rusija), studio ENOTA (Slovenija), Luisa Fernándeza-Galiana (Španjolska), Jarmund/ Vigsnaes AS Architects (Norveška), K2S (Finska) i Zlatka Ugljena (BiH)

M.G.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook