Dodijeljene nagrade 'Lice knjige'

Objavljeno: 17.10.2011.

U petak 14. 10. 2011., u Galeriji Vladimira Nazora, održana je dodjela nagrade Lice knjige za najbolje grafički oblikovanu knjigu i ilustracije u 2010./ 2011. godini.

Natječaj se provodi u organizaciji Knjige u centru, nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije, a među mnogobrojnim pristiglim radovima pobjednike je odredio stručni ULUPUH-a, u sastavu: Igor Stanišljević, Ivan Klisurić (dvostruki dobitnik nagrade Lice knjige), Srđana Modrinić (dobitnica nagrade Lice knjige), David Peroš -Bonnot i Ivan Gregov.

U kategoriji za najbolji dizajn ovitka knjige nagrađen je Vedran Klemens za ovitak knjige Treća strana hladnog rata Tvrtka Jakovine (nakladnik: Fraktura). Nagradu za najbolji grafički dizajn knjige u cjelini dobili su Ivana Vučić i Orsat Franković za oblikovanje knjige Biafra Jasmine Bavoljak i Branka Cerovca (nakladnik: Galerija Klovićevi dvori).

Za najbolju ilustraciju naslovnice nagradu je dobila Ana Kadoić za Punu vreću laži Sanje Lovrenčić (nakladnik: Mala zvona), a u kategoriji za najbolju ilustraciju knjige u cjelini nagrađen je Dražen Jerabek za ilustriranje knjige Gospodin Otto i stari naslonjači Dubravke Pađen-Farkaš (nakladnik: Sipar)

izvor: ULUPUH

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook