Predavanje Neila Poultona u Gliptoteci HAZU

Objavljeno: 26.09.2011.

U sklopu izložbe 'Francuski produkt dizajn', koja se u Gliptoteci HAZU održava od 14. rujna do 9. listopada, u utorak 27. rujna dizajner Neil Poulton održat će predavanje o svom radu.

Poulton je jedan od autora zastupljenih na izložbi, a ovom će prilikom pokušati prikazati širi kontekst svog rada te svoj razvojni put kao produkt dizajnera. Predavanje će se održati u Gliptoteci s početkom u 18 sati, a nakon toga slijedi i javni dijalog s hrvatskim produkt dizajnerom Filipom Gordonom Frankom.

Neil Poulton je produkt dizajner rođen 1963. u Škotskoj, ali od devedesetih godina kontinuirano živi i radi u Parizu gdje kreira i razvija predmete namijenjene industrijskoj proizvodnji koji su mu donijeli brojne međunarodne nagrade u području dizajna. Naročito su visoko valorizirani njegovi radovi u području rasvjete i visoke tehnologije, a usko je povezan s brendovima kao što su LaCie, Artemide, Megalit i Atelier Sedap. Projekt s kojim se istaknuo nakon studija u Edinbourghu i Milanu bio je Ageing pens iz 1989., pisaljke koje "stare", odnosno mijenjaju boju i oblik vremenom i uporabom. Taj rad izlagan je u institucijama kao što su Victoria and Albert Museum u Londonu, Centar Georges Pompidou u Parizu i Axis Gallery u Tokiju.

Neil Poulton primio je brojne nagrade među kojima i sedam Etoiles de l'Observeur du Design, priznanja koja se dodjeljuju upravo u sklopu izložbe i natjecanja koje je, u skromnijem obliku, predstavljeno u Zagrebu pod imenom "Izložba francuskog dizajna".

Predavanje će se održati na engleskom jeziku, ulaz je besplatan.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook