PKN Zagreb Vol. 11 - Kreativne prezentacije na školskom dvorištu

Objavljeno: 16.09.2011.

Na jedanaestoj zagrebačkoj PechaKucha večeri kroz jedinstveni format prezentacija od 20 slika u 20 sekundi, predstavit će se mladi slikar Zlatan Vehabović, ilustrator Igor Hofbauer, šumski kuhar Anton Rudan i još nekoliko kreativaca iz različith područja od dizajna, scenografije do poduzetništva, a sve uz moderiranje glumca Mirana Kurspahića

U petak 16. rujna na igralištu Osnovne škole Dr. Ivan Merz (Račkoga 4), s početkom u 20:00 sati, održat će se jedanaesta PechaKucha Night Zagreb u organizaciji Rasadnika Bruketa&Žinić, 3LHD-a, Komakina i Lane Cavar te uz podršku Tele2. PechaKucha Night su vremenski limitirane neformalne prezentacije kroz koje različiti kreativci u jednoj večeri svojim pričama inspiriraju publiku, a nastale su prije osam godina u Japanu te se ubrzo proširile na preko 400 gradova diljem svijeta. U Zagrebu od početka 2009. ova događanja svaki put okupljaju sve veći broj publike i održavaju se svaki put na nekoj drugoj lokaciji. Svatko tko se predstavlja smije koristiti točno 20 fotografija i ima 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći prezenter.

Publici će se ovaj put predstaviti: Mikelić Vreš arhitekti (arhitektura), Zlatan Vehabović (likovna umjetnost), Nina Bačun (produkt dizajn/konceptualni dizajn), Igor Hofbauer (grafički dizajn/ilustracija/strip), Anton Rudan (ekologija/gastronomija), Krpa.hr (moda), Ana Martina Bakić i Ivana Knez (scenografija) i HUB Zagreb inicijativa (poduzetništvo). Program će moderirati glumac Miran Kurspahić.

Održavanje cjelokupnog događanja omogućio je Tele2 kao i besplatan Wi-Fi za publiku koja će moći komentirati prezentacije i postavljati pitanja prezenterima putem Twitter zida odnosno društvene mreže Twitter. Ulaz je slobodan. U slučaju kiše program će se održati 16. rujna na istoj lokaciji. Vizualni identitet događanja svaki put potpisuje drugi dizajner, a za ovo izdanje tu je ulogu preuzeo Niko Mihaljević.

PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za ćaskanje ili u doslovnom prijevodu bla-bla. PechaKucha večeri su neprofitnog tipa te se nakon prezentacija publika uz glazbu može družiti i razgovarati s prezenterima. Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila koja prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri.

www.pecha-kucha.org/night/zagreb/11

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook