Laboratorium za Atelje Kožarić (MSU)

Objavljeno: 29.06.2011.

U četvrtak, 30.6. s početkom u 16 sati, u muzejskom dućanu Muzeja suvremene umjetnosti, studio Laboratorium predstavit će dizajnersku kolekciju suvenira inspiriranu radom Ivana Kožarića.

S izjavom Ivana Kožarića: Moj atelje je laboratorij za oživljavanje složili su se i dizajneri studija Laboratorium, koji su inspiracije za najnoviju kolekciju pronašli upravo u Kožarićevu ateljeu, tom plodnom rasadištu ideja, koji danas čini sastavni dio stalnog postava Muzeja suvremene umjetnosti. Osim prodajnih predmeta uobičajenih u muzejskoj ponudi poput razglednica, magneta i platnenih torbi i sl., Laboratorium je slijedeći Kožarićevu zaigranu slobodu stvaranja, nekonvencionalnu uporabu materijala, sklonost reciklaži, jednostavnosti i duhovitosti, predložio slobodnu reinterpretaciju Kožarićevih motiva u odjevnim predmetima, kuhinjskom priboru, dječjim igračkama...

Za sada je još uvijek riječ o prototipovima koje će studio Laboratorium u suradnji s muzejskim kustosima razvijati u budućnosti, ne samo s namjerom inventivnijeg osmišljavanja muzejske suvenirske ponude nego prije svega s edukativnim pobudama upoznavanja domaće i strane publike sa stvaralaštvom ovog velikog umjetnika i njegove neiscrpne kreativnosti.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook