Poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude

Objavljeno: 15.06.2011.

POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva autore i autorice iz Hrvatske (vizualni umjetnici/ce, kustos/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce…) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečeni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 7. srpnja 2011., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo poštom.

Ovaj poziv je dio suradnje POGONa i Akademie Schloss Solitude kroz program razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima. Program podupire Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba.

Rok za slanje prijava: 7. srpanj 2011.

Trajanje rezidencijalnog boravka: listopad – prosinac 2011.

POGON u suradnji s Akademie Schloss Solitude provodi program razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima.

Stipendija uključuje smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1000,00 eura mjesečno, putne troškove i pokrivanje troškova produkcije u iznosu do 2000,00 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Pozivaju se autori i autorice iz Hrvatske (vizualni umjetnici/ce, kustos/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce…) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da pošalju svoje prijave do 7. srpnja 2011.

Prijave moraju biti na engleskom jeziku.

Prijave moraju sadržavati:
- životopis
- kratak pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala, do 2 publikacije, do 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada)
- kratak opis projekta koji bi autor želio pokrenuti / dalje razviti za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice)

Prijave se salju isključivo poštom na:
POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade
Kneza Mislava 11
10000 Zagreb

Materijali poslani uz prijave neće biti vraćeni. Od autora će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Po završetku roka za prijave Savjetodavni odbor u sastavu: Luciano Basauri, Dafne Berc, Ana Dana Beroš, Sonja Leboš, Dubravka Sekulić, Sonja Soldo, predložit ce 3 kandidata. Konačni odabir kandidata vrši se na Akademie Schloss Solitude. Odabrani kandidati bit će obaviješteni do 18. srpnja na kontakt koji navedu u prijavi.

Akademie Schloss Solitude je javna zaklada iz Stuttgarta koja od 1990. provodi međunarodni program rezidencijalnih boravaka kroz koji svake dvije godine otprilike 65 umjetnika dobiva mogućnost jednogodišnjeg boravka i rada na Akademiji. Akademie Schloss Solitude 2002. godine počela je graditi istočnoeuropsku mrežu partnera s kojima organizira redovitu razmjenu umjetnika u trajanju od 3 mjeseca. Radi se o Centru za suvremenu umjetnost Ujazdowski u Varšavi (područje razmjene vizualne umjetnosti), Joszef Attila Circle u Budimpešti (književnost), Inter Space Media Art Center u Sofiji (novi mediji) i Centar za nove medije kuda.org u Novom Sadu (novi mediji i teorija medija). U tom programu razmjene do sada je sudjelovalo preko 30 umjetnika i umjetnica. Od 2009. godine u mrežu se uključuje POGON, a područje razmjene su arhitektura i urbanizam.

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Sonja Soldo, koordinatorica programa
mail: sonja.soldo@upogoni.org
t: ++ 385 1 4682 463 f: ++ 385 1 4682 465
m: ++ 385 1 91 4682 464

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook