Rok prijave za sudjelovanje na Danu D produljen je do 4. svibnja!

Objavljeno: 02.05.2011.

Zbog velikog odaziva, a i rasterećenja svih koji su čekali zadnji trenutak, natječaj je produljen do srijede 2. 5., pa pozivamo sve autore koji još nisu da polako zapakiraju svoje prijave – primamo i predstavljamo koncepte, prototipove, samoinicirane ili naručene radove, realizirane i nerealizirane projekte. 

Svrha Dana D je dati mladim i budućim dizajnerima i dizajnericama prostor i priliku da se pokažu široj javnosti, prezentiraju se poduzetnicima te se upoznaju s kolegama iz drugih zemalja regije. I ove godine održat će se u Staroj klaonici u Zagrebu, a osim dizajnerskog sajma 11. lipnja očekuje vas gust program predavanja, prezentacija, projekcija, radionica te glazbenih i drugih događanja.

"Svježe! Mlado! Kvalitetno!" novi je slogan Dana D, a u skladu s ciljem afirmacije mladih dizajnera, autori vizualnog identiteta Dana dizajna 2011. su studenti Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu: Marina Jukić, Luka Reicher, Maja Subotić i Tessa Bachrach-Krištofić, s mentorima Lukom Borčićem i Tomislavom Vlainićem.Novi vizualni identitet korespondira sa samom lokacijom i kontekstom događanja, Starom klaonicom Zagrepčanke, u kojoj se drugu godinu za redom predstavlja najbolja produkcija mladih dizajnera iz regije do 35 godina.

Prvi Dan D u Staroj Klaonici posjetilo je 4000 ljudi, a drugo izdanje pulsirat će u novoj kombinacijji kreativnosti, edukacije, druženja, umrežavanja i zabave!

Među internacionalnim autorima koji su potvrdili sudjelovanje u popratnom programu Dana D je i nizozemska dizajnerska zvijezda Chris Kabel, poznat po suradnji s proizvođačima, distributerima i institucijama kao što su Droogdesign, Royal VKB, More Development, Moooi i grad Seoul. Njegovi radovi nalaze se u kolekcijama Stedelijk muzeja u Amsterdamu, rotterdamskog muzeja Boijmans, Fondation Nationale d'Art Contemporain u Parizu i nekoliko drugih.

U sklopu Dana D gostovat će i Louise Schouwenberg, kritičarka dizajna, umjetnica i kustosica, predavačica na Akademiji dizajna u Eindhovenu i stalna suradnica vodećeg svjetskog magazina o dizajnu interijera FRAME.

Uz središnji dizajnerski sajam namijenjen mladim autorima i autoricama, prvi put ove godine održava se i D-market, prodajni sajam dizajna koji će okupiti sve one koji žive za dizajn i od dizajna, ne samo dizajnere, nego i proizvođače, trgovce i izdavače. U živoj i opuštenoj atmosferi Dana D, D-market će predstaviti kvalitetne domaće i regionalne dizajnerske proizvode i osnažiti kulturu dizajna u Hrvatskoj.

Među popratnim događanjima Dana D i ove je godine izložba Young Balkan Designers, koja predstavlja najbolje dizajnerske radove iz regije, odnosno pobjednike istoimenog regionalnog natječaja u organizaciji beogradskog Miksera. Nakon nedavnog zapaženog nastupa na međunarodnom sajmu namještaja u Milanu i Mikser festivala krajem svibnja, 11. 6. vidjet ćemo ih i u Zagrebu.

Nove informacije o programu Dana D 2011. objavljujemo na www.dan-d.info i www.dizajn.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook