Dizajneri prodaju svoje radove i popravljaju vaše predmete na licu mjesta

Objavljeno: 06.05.2011.

ReAktor i MSU Zagreb organiziraju događanja pod nazivom 'REality Check', koji objedinjuju prodajnu izložbu 'Re:Tale' i radionice 'Re:Pair – kreativni popravci' i 'Re: Obr(a)t dizajnom'.

ReAktor je platforma za afirmaciju produkt dizajna u Hrvatskoj koja je okupila dizajnere u mrežu širenja međusobnog znanja potičući ih na samoinicirane projekte, izrađene ručno od lokalnih materijala i uz pomoć dostupne jednostavne tehnologije. U našem društvu dizajn nije prepoznat kao čimbenik razvoja, i nakon godina pokušaja prenošenja važnosti dizajna na državnu razinu, nismo ostvarili dijalog. Sada se vraćamo počecima – design made proizvodima u malim serijama i dijalogu s čovjekom–korisnikom, koji ga jedino treba i može prepoznati. Nakon prve izložbe radova prezentirane prije godinu dana u dvorištu Zagrebačkog plesnog centra, ReAktor je okupio još veći broj dizajnerskih priča koje jedva čekaju da stupe u interakciju s publikom.

Prodajna izložba Re:Tale

Na natkrivenom južnom platou MSU-a imate priliku 6. svibnja 2011. (20:30 – 23:00) i 7. svibnja 2011. (11 – 18 sati) upoznati dizajnere iz ReAktora koji će vam pričati priče o nastanku lustera, stolova, jastuka i sitnih, ali nezamjenjivih, osobnih predmeta koji nam obogaćuju životne trenutke. Daleko od industrijske unificiranosti, design made proizvodi, postat će vaši novi ljubimci. I moći ćete ih ponijeti kući, a neke i naručiti za poslije.

U prodajnoj izložbi Re:Tale sudjeluju dizajneri: Grupa (Filip Despot, Tihana Gotovuša, Ivana Pavić), Filip Gordon Frank, Ksenija Jurinec, Numen/ForUSe, Svjetlana Despot, Roberta Bratović&Ivana Borovnjak, Maša Milovac&Mia Bogovac&Dora Đurkesac, Simon Morasi Piperčić, Maja Mesić, Antonio Šunjerga, Luka Vucić i Branimir Paškvan.

Radionica Re:Pair – kreativni popravci


Dizajneri-majstori iz ReAktora će na radionici Re:Pair transformirati vaše stare i potrgane predmete u posve novo izdanje pri čemu je moguće da se stolac pretvori u stolić, a svijećnjak u stolac! Uskoro ćemo vas pozvati da donesete svoje predmete iz svakodnevne upotrebe dizajnerima da ih poprave kreativnim intervencijama! Voditeljica dizajnera-majstora je Ivana Fabrio.

Radionica Re: Dizajn Obr(a)t – Proces

U suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i MSU-om, ReAktor će predstaviti prvu iz serije radionica za repozicioniranje obrta u proizvodnu djelatnost veće dodane vrijednosti kroz primjenu menadžmenta dizajna i strategije proizvoda inovacijom dizajna na postojećoj tehnologiji. Svrha radionice je otvaranje novih tržišnih situacija kombiniranjem tradicionalnih iskustva obrtništva i metode dizajna (design thinking) za današnjeg korisnika koji teži unikatnim uporabnim predmetima i iskustvima. Voditelj radionice je Nikola Radeljković (Numen/ForUse), a u njoj sudjeluju obrtnici na preporuku HOK-a, Tatjana Bartaković (menadžment dizajna, Narativ d.o.o.) i produkt dizajneri.

Za dodatne informacije, javite se na: info@re-aktor.org

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook