Geopolitičke granice otvorene još samo danas (26.4.2011.) do ponoći

Objavljeno: 26.04.2011.

Predaja konceptualnih radova na natječaj Geopolitičke granice moguća je još danas 26. travnja 2011. do ponoći.Natječaj Geopolitičke granice koji je u tijeku, drugi je međunarodni natječaj u sklopu programa Misli prostor / Think Space. Poziva natjecatelje na kreiranje - Nove globalne granice - kroz kritička promatranja graničnih područja kao laboratorija novih modela suživota, i sukoba kao sredstva ponovnog promišljanja umjetničkih praksi.

Žirator natječaja je Teddy Cruz, američki arhitekt porijeklom iz Gvatemale i direktor arhitektonske prakse estudio teddy cruz iz San Diega u SAD-u, čiji rad proizlazi iz istraživanja koncipiranog oko pojma Političkog ekvatora.
Politički ekvator je uvod u mnoge od lokalnih radikalizama, razasutih diljem kontinenata, sugerirajući da će se neki od najrelevantnijih projekata za unapređenje društveno-ekonomske uključivosti roditi ne u zonama obilja već u zonama oskudice, usred kakvog sukoba oko geopolitičkih granica, prirodnih resursa ili marginaliziranih zajednica.

'Namjera ovog natječaja je potaknuti kritička promišljanja graničnih područja kao laboratorija u kojima možemo iznaći nove paradigme urbanizacije i demokratizacije. Ovi kritični pragovi ogledala su politike migracije i državljanstva, rada i nadzora, napetosti između razvučenih i zgusnutih naselja, formalnih i neformalnih urbanizama, bogatstva i siromaštva, kao i sudara prirodnih sustava i političkih jurisdikcija, otkrivajući sukob kao sredstvo ponovnog promišljanja umjetničkih praksi.' (Teddy Cruz)

Rok za predaju radova je u utorak, 26. travnja, a rezultati će biti objavljeni u utorak, 10. svibnja, na službenim stranicama programa Misli prostor / Think Space.

Natječajna pristojba iznosi 330 kuna (45 eura).

Na natječaj se možete prijaviti i uplatiti pristojbu putem interneta na stranicama Think Space programa.

Informativni paket za sudionike sadrži sve potrebne informacije o sudjelovanju u ovom natječaju, a u Priručniku za predaju radova putem interneta nalaze se upute o postupku on-line prijave i predaje radova.

Nagrade:
1.nagrada 1000 €
2.nagrada 700 €
3.nagrada 350 €

Medijski pokrovitelj ORIS osigurao je i ORIS paket koji uključuje godišnju pretplatu na Oris - časopis za kulturu i arhitekturu te slobodan ulaz na Dane Orisa u listopadu 2011. u Zagrebu za sve nagrađene tijekom 4 natječaja.

Za dodatna pojašnjenja ili informacije vezane uz natječaj, slobodno nas kontaktirajte na info@think-space.org

Tim programa Misli prostor / Think Space
Drustvo arhitekata Zagreba (DAZ)
Trg bana Jelacica 3/I
HR - 10 000 Zagreb
Croatia
tel. +38514816151; fax. +38514816197

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook