Dani zagrebačke arhitekture

Objavljeno: 22.04.2011.

Društvo arhitekata Zagreba poziva vas na Dane zagrebačke arhitekture koje se održavaju od od 3. - 7. svibnja 2011. Ovo je iznimna prilika da upoznate recentnu i posebno vrijednu zagrebačku arhitekturu.Zagreb je Zagrepčanima posebno drag u proljeće. Kada dani postanu dulji, gradski parkovi zazelene, kafići otvore svoje terase, trgovi zažamore i u gradu započne sezona događanja na otvorenome. Tada smo jako ponosni na život i živost u gradu i duh tog zagrebačkog proljeća rado bismo podijelili sa svima.

Ove je godine Društvo arhitekata Zagreba i samo odlučilo dati doprinos tim proljetnim zbivanjima i pozvati kolege u gradu i izvan njega i sve zainteresirane na zajedničko druženje i obilazak najljepših i najvrijednijih kutaka grada.

Povod tomu bio je izlazak iz tiska dugoočekivanog Arhitektonskog vodiča Zagreba, najnovijeg izdanja Društva arhitekata Zagreba i Arhiteksta. Prvi je to takav gradski vodič Zagreba, namijenjen kako stručnoj tako i općoj javnosti, kojim je obuhvaćeno razdoblje gradnje od 1898.-2010. s predstavljenih dvjestotinjak najznačajnijih objekata.

Umjesto uobičajene promocije knjige, htjeli smo arhitekturu prikazanu u vodiču i uživo predstaviti zajedno sa samim autorima.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Danima zagrebačke arhitekture koje smo organizirali za vas od 3. - 7. 5. 2011. Ovo je iznimna prilika da upoznate recentnu i posebno vrijednu zagrebačku arhitekturu.

Dani zagrebačke arhitekture, osim promocije vodiča i stručnog obilaska, nude i zanimljiva predstavljanja iz nekoliko ciklusa programa Društva.

Svečana promocija Arhitektonskog vodiča Zagreba zajedno sa serijom prezentacija brojnih istaknutnih autora i djela predviđena je za petak, 6. 5. 2011. u Gliptoteci s početkom u 19.00 h. Obilazak objekata uz vodiče i autore organiziran je u subotu 7. 5. 2011. autobusom u prijepodnevnim satima, a pješice u poslijepodnevnim. Preliminarni program je u prilogu.

Sudjelovanje na svečanoj promociji 6. 5. 2011. i na stručnom obilasku 7. 5. 2011. moguće je prijaviti do 3. 5. 2011., po cijeni od 190,00 kn. U cijenu je uključen i primjerak Arhitektonskog vodiča Zagreba.

Očekujemo velik broj sudionika iz Zagreba, iz drugih dijelova Hrvatske i regije.

Pridružite nam se! Veselimo se susretima i zajedničkom druženju!

Društvo arhitekata Zagreba

Za prijavu na sudjelovanje na Danima zagrebačke arhitekture pošaljite slijedeće podatke na daz@d -a-z.hr:
Ime i Prezime
Organizacija
OIB (ukoliko trebate R1)
Adresa
Mjesto
Zemlja
E-mail
Telefon
Prijavljujem još (X) osoba. (imena i prezimena)

Podaci za uplatu kotizacije:
Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Jelačića 3/1
10000 Zagreb
OIB 87490332083
Žiro račun: 2360000-1101548547
Iznos - 190 kuna
Poziv na broj - OIB sudionika
Svrha uplate - Dani ZG arhitekture

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook