Ana Tevšić na Clerkenwell Design Weeku

Objavljeno: 20.04.2011.

Trodnevni londonski festival produkt dizajna ove godine se održava od 24. do 26. svibnja, a na njemu će nastupiti i mlada hrvatska produkt dizajnerica

Clerkenwell je dio centralnog Londona poznat, između ostalog, po prilično velikoj koncentraciji arhitektonskih i dizajnerskih ureda, ponajviše onih specijaliziranih za dizajn namještaja. Sam festival prvi put se održao prošle godine, inauguriravši kreativan i dinamičan miks izložbi, predavanja, radionica, prezentacija, diskusija, glazbe i zabave.

Trodnevni program
okupit će oko 150 različitih događanja, a u središtu su mu dvije internacionalne izložbe na zanimljivim povijesnim lokacijama, posvećene novim uzbudljivim autorima u suvremenom produkt dizajnu i dizajnu namještaja, te veći broj showrooma raštrkanih po Clerkenwellu.  Zgrada Farmiloe Building, koja je nekoć udomljavala skladišta i urede londonskih trgovaca staklom i olovom, korištena je i prošle godine, no CDW će ovog puta prodrijeti dublje u prostor, s još većim brojem izlagača.

Nova lokacija je House of Detention, nekadašnja viktorijanska tamnica čiji hodnici nisu pretjerano često dostupni javnosti. Sama priroda prostora bit će dio cjelokupne atmosfere i poslužit će kao dramatičan okvir za radove, uključujući i site-specific instalacije.

Upravo u tom prostoru izlaže i mlada hrvatska produkt dizajnerica Ana Tevšić, koja je prošlog ljeta izašla sa zagrebačkog Studija dizajna i počela raditi ozbiljne projekte. U radovima koje će predstaviti eksperimentira s materijalom, igra se optičkim iluzijama i idejom latentnog pokreta u predmetima koje obično vidimo kao stabilne i nepokretne. Dva takva predmeta - oba projektirana da ožive, zaigraju i oboje sivu svakodnevicu – u Londonu će imati svoje prvo javno predstavljanje. Riječ je o seriji stolaca Crooked Stools, koju karakterizira činjenica da su svi izrađeni od po jedne drvene ploče bez ostatka koji bi završio u smeću, te o "rotirajućim" lampama Twister Lamps. Oba projekta, kao i neki raniji, mogu se vidjeti na autoričinoj web stranici.

M.G.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook