PechaKucha Night Zagreb Vol.9 Inspire Japan

Objavljeno: 09.04.2011.

Deveto izdanje zagrebačke verzije PechaKucha Night održat će se u Kinu Europa 14. travnja s početkom u 21 sat

Počevši od 2003. godine, inspirativne i brze prezentacije kreativaca iz različitih područja djelovanja pod nazivom PechaKucha Night (PKN) izrasle su u internacionalnu franšizu koja se danas održava u više od 400 gradova širom svijeta. Ideja arhitekata Astrid Klein i Marka Dythama rođena je u Tokiju i proširila se upravo iz Japana, koji je nedavno pogodila jedna od najvećih tragedija u povijesti. Organizirana mreža kreativaca stvorena oko PechaKuche u travnju će se ujediniti kako bi pokušala barem simbolično odužiti se zemlji i ljudima koji ih i dalje inspiriraju, a dio te mreže i ovog je puta Zagreb. Stoga će sav prihod od ulaznica za PechaKucha Night u Zagrebu (koštaju 20 kuna) biti uplaćen organizaciji Architecture for Humanity za obnovu Japana.

Kao i dosad, publika će imati priliku vidjeti i čuti dinamična i kratka predstavljanja kreativaca iz različitih područja - od likovne umjetnosti, preko dizajna, izvedbene umjetnosti, arhitekture i filma do ekologije. Prema strogim pravilima PKN, svaki od njih ima 6 minuta i 40 sekundi da pokaže što radi i što ga inspirira, a broj proizlazi iz činjenice da mu je na raspolaganju 20 slajdova i po 20 sekundi za ispričati priču oko njih. Ovog puta nastupaju: Julio Žuvela (ekologija), Damjan Geber (rad u zajednici), Vedran Perkov (likovna umjetnost), ABS grupa (likovna umjetnost), Andreja Bistričić (modni dizajn), Tomislav Zidar - Djuvedj (dizajn nakita), Damir Bralić i Aleksandar Kovač (dizajn vizualnih komunikacija), Rijeka Streetzine (ulična umjetnost), Idis Turato (arhitektura), Bobo Jelčić (izvedbena umjetnost) i Nevio Marasović (film).

Kao posebni gosti PKN i Kinu Europa 14. travnja nastupit će Bambi Molestersi.
PechaKucha Night u Zagrebu organiziraju Rasadnik Bruketa&Žinić, 3LHD, Komakino i Lana Cavar.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook