Sudjelujte na Danu D 2011 - rok za prijavu je 2. svibnja!

Objavljeno: 05.04.2011.

Novi Dan D, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i agencije Pepermint, održat će se 11/12. lipnja 2011. u Staroj klaonici u Zagrebu. Prošlogodišnja prva 24-satna manifestacija dizajna donijela je intenzivnu i svježu kombinaciju kreativnosti, edukacije, druženja, umrežavanja i zabave, a nakon nje, kao nakon svakog stvarno dobrog tuluma, ostali su kontakti, dobra energija i želja da sve to ponovimo. Natječaj za sudjelovanje na Danu D 2011 otvoren je do 2. svibnja.

Ideja Dana D od samog početka je pružiti mladim dizajneri/ca/ma iz regije do 35 godina platformu za prezentiranje svog rada u javnosti, priliku da se predstave publici i klijentima, ali i da se međusobno druže, upoznaju i povežu. Dan D je jednodnevna akcija i statement o dizajnu i njegovoj društvenoj važnosti, kao i strahovitom potencijalu koji nose upravo studenti i mladi autori dizajneri do 35 godina.

Autorima je to prilika da pokažu svoju kreativnost u opuštenom i ugodnom okruženju, bez tržišnog pritiska natjecanja, s puno mogućnosti za razmjenu ideja, znanja i iskustava. Dan D namijenjen je najširoj mogućoj publici, koja na jednom mjestu može vidjeti dizajn i dizajnere u akciji, predstavljene na pristupačan, koncizan i brz način.

Mjesto događanja i ovog je puta Stara klaonica u Heinzelovoj, impresivan industrijski eksterijer i interijer u kojem ćemo predstaviti sajam dizajna kao središnji događaj Dana D te niz zanimljivih predavanja, prezentacija, projekcija, radionica te glazbenih i drugih događanja.

Putem natječaja odabrat ćemo 100 izlagača. Osnovnu selekciju kojom se predstavljaju autori biraju sami i ne ograničava ih ništa osim površine besplatnog izlagačkog prostora ravnopravno raspodijeljene na svakog sudionika (5 m2). Kao i u svakom dobrom dizajniranju, treba razmišljati kontekstualno, pretvoriti ograničenja u prednosti.

Predstavljamo sve što dizajner može osmisliti te želi i mora podijeliti s drugima: koncepte, prototipove, samoinicirane ili naručene radove, realizirane i nerealizirane projekte tretiramo ravnopravno.

Prijavu možete posati putem on-line prijavnice, a informacije o sudjelovanju i propozicije natječaja pronaći ćete ovdje.

Osim studenata i mladih autora, ove godine pozivamo i vlasnike ili distributere (prvenstveno lokalnih i regionalnih) dizajnerskih brendova na sudjelovanje na dizajnerskom marketu, prodajnom dijelu sajma. Zainteresirani se mogu javiti na info@dan-d.info.

Ako želite podržati Dan D i pomoći u realizaciji manifestacije, javite nam se na
info@dan-d.info.

Najnovije informacije o natječaju i o programu Dana D 2011. pratite svakodnevno na www.dan-d.info i na Facebooku.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook