Julia Cassim: Inkluzivni dizajn

Objavljeno: 22.03.2011.

U ponedjeljak, 28. ožujka. u 19h u amfiteatru Ekonomskog fakulteta, Kennedyjev trg 6, predviđeno je javno predavanje o inkluzivnom dizajnu koje će održati Julia Cassim.

U Zagrebu će se od ponedjeljka 28. 3. do petka 1. 4. u organizaciji British Councila Hrvatska, Hrvatskog dizajnerskog društva i Studija dizajna Arhitektonskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Helen Hamlyn Centrom pri Royal College of Art iz Londona održati prva međunarodna radionica inkluzivnog dizajna.

Eeminentna britanska dizajnerica i kreativna voditeljica radionice, Julia Cassim, koju je časopis Design Week proglasio jednom od 50 vodećih osoba koje su obilježile razvoj dizajna u 2010. godini, održat će predavanje o inkluzivnom dizajnu u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u ponedjeljak, 28. ožujka. Predavanje je otvoreno za široku javnost.


Tridesetak profesionalnih dizajnera i studenata dizajna iz područja industrijskog dizajna, dizajna vizualnih komunikacija, tekstilnog i modnog dizajna, podijeljeni u 4 tima i vođeni od strane iskusnih britanskih dizajnera i eminentnih domaćih kolega, surađivat će sa zaposlenicima udruga-partnera na osmišljavanju novih proizvoda, ambalaže, prezentacije i distribucije proizvoda, izradi prototipova, osmišljavanju vizualnog identiteta, te postavljanju i otvaranju izložbe prototipova, kojom će završiti prva faza radionice u petak, 1. travnja u 20h u Hrvatskom dizajnerskom društvu, Boškovićeva 18.

Timovima će se pridružiti i studenti marketinga sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završetka radionice udruge-partneri će, uz konzultacije s dizajnerima, pokrenuti proizvodnju i plasman izabranih proizvoda, koji će biti predstavljeni javnosti i kroz naknadnu izložbu u listopadu 2011. godine.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook