Natječaj za dizajn vizualnog identiteta HKA

Objavljeno: 22.03.2011.

Hrvatska komora arhitekata raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Hrvatske komore arhitekata. Pozivamo vas da se prijavite u konkurenciju za pozvane autore/timove. Rok za prijavu je ponedjeljak, 4. travnja 2011.

Svoje reference i opis radnog tima te portfolio od najviše pet relevantnih radova pošaljite do 4. travnja 2011. na adresu natjecaji@dizajn.hr, s naslovom 'HKA - pozovite nas'. U tekstu poruke navedite ime, adresu i telefonski broj autora, odnosno predstavnika kreativnog tima koji želi sudjelovati na Natječaju. Radove prikažite u jednom pdf dokumentu, ne većem od 2,5 MB.

O temi natječaja:
Novi vizualni identitet HKA treba biti suvremen u konceptu i izričaju te komunicirati u skladu s bitnim odrednicama djelovanja i vrijednostima koje promiče i zastupa HKA.
Vizualni identitet treba podržati viziju HKA kao dinamične, fleksibilne i samoodržive organizacije s aktivnim članstvom i učinkovitom administracijom čiji je krajnji cilj poboljšanje kulture življenja građana i jačanja ugleda arhitekata u društvu. Osim toga, vizualni identitet treba jamčiti prepoznatljivost Komore u odnosu na druge (partnerske) institucije i podržati razvoj u strateškim područjima djelovanja HKA (učenje i razvoj ljudskih potencijala, razvoj internih procesa i organizacije, razvoj odnosa s članstvom i vanjskim srodnim organizacijama te razvoj usluga strukovne edukacije, izdavačke djelatnosti, valorizaciju, izradu i provedbu natječajnih programa itd.).

Cjelokupna natječajna dokumentacija bit će dana na raspolaganje pozvanim timovima 8. travnja, prilikom poziva na obavezni usmeni brifing.

Ocjenjivački sud
Ocjenjivački sud čine:

1. Tomislav Ćurković, dipl.ing.arh.
2. Boris Fiolić, dipl.ing.arh.
3. Damir Bralić, dipl. dizajner
4. Orsat Franković, MA(RCA)
5. Damir Gamulin, dipl. dizajner

Nagrada i obeštećenja
Ocjenjivački sud dodijelit će jednu nagradu u iznosu 25.000,00 kn bruto.
Pozvanim autorima koji nisu dobitnici nagrade isplatit će se obeštećenje za rad u iznosu 4.000,00 kn bruto.

Uvjeti Natječaja
Pozvani autori / timovi dužni su sudjelovati na usmenom brifingu. Nakon usmenog brifinga, autori / kreativni timovi pristupaju izradi prijedloga najmanje jednog, a najviše triju natječajnih radova.

Rokovi

21.  ožujka (ponedjeljak): početak natječaja

4. travnja (ponedjeljak): Rok za prijavu u konkurenciju za pozvane autore / timove

do 8. travnja (petak): Odabir 5 pozvanih autora / timova od strane Ocjenjivačkog suda (obavijest autorima / timovima o izboru među 5 pozvanih, poziv na usmeni brifing)

13. travnja (srijeda): Obavezan usmeni brifing (potpuna natječajna dokumentacija na raspolaganju natjecateljima)

23. svibnja (ponedjeljak): Rok za predaju natječajnih radova

do 3. lipnja (utorak): Završetak rada Ocjenjivačkog suda (dostava odluke natjecateljima i javna objava rezultata natječaja unutar 8 radnih dana)

Tko se može kandidrati
Kandidirati se mogu profesionalni dizajneri - samostalni autori ili interdisciplinarni kreativni timovi u kojima je nosioc tima dizajner. Ocjenjivački sud odabrat će na temelju pristiglih prijava 5 pozvanih autora / timova.

Postavljanje pitanja
Zainteresirani autori i timovi mogu postavljati pitanja isključivo putem elektronske pošte na adresu natjecaji@dizajn.hr.

O Hrvatskoj komori arhitekata

Hrvatska komora arhitekata, osnovana je kao samostalna komora 2009.godine i slijednik je strukovnog Razreda arhitekata Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu koja je djelovala od 1998. do 2009. godine.

HKA promiče arhitekturu i kulturu građenja kao izraz identiteta naroda i unapređuje arhitektonsku djelatnost u cilju zaštite javnog interesa i zaštite interesa trećih osoba.
HKA čuva ugled struke, razvija strukovnu etiku, unapređuje i osigurava uvjete za djelovanje ovlaštenih arhitekata te nadzire ovlaštene arhitekte urede i druge pravne osobe u kojima rade ovlašteni arhitekti. Osim toga, HKA utvrđuje temeljna načela i pravila ponašanja u ispunjavanju obveza ovlaštenih arhitekata prema društvu, struci, naručiteljima i svojim zaposlenicima. HKA inicira i donošenje zakona i propisa i daje mišljenja na propise iz područja arhitekture, prostornog uređenja i gradnje u proceduri donošenja te izvješćuje Hrvatski sabor, Ministarstvo i predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave i uprave o stanju i problemima, kao i mjerama koje bi trebalo poduzeti radi unapređenja arhitekture, zaštite okoliša, zaštite i očuvanja kulturne baštine i zaštite okoliša od neprihvatljivoga građenja. HKA organizira natječaje iz područja arhitekture, urbanizma i krajobrazne arhitekture, dodjeljuje nagrade i priznanja ovlaštenim arhitektima koji su se istakli vrsnoćom rada ili uzornim profesionalnim ponašanjem te brine o pravima umirovljenih ovlaštenih arhitekata.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook