Predselekcija za sudjelovanje u natječaju Regpak

Objavljeno: 10.03.2011.

Predselekcija za sudjelovanje u natječaju Regpak za izbor najbolje ambalaže proizvoda/serije na tržištu regije. Prijave se primaju do 14. ožujka 2011.

Regpak - natječaj za izbor najbolje ambalaže na tržištu regije u 2011. godini (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija) organizira se već osmu godinu.

Cilj natječaja je promovirati, istaknuti i nagraditi tehnološku i tehničku izvedbu te dizajnerske dosege ambalaže kao sredstva zaštite, identifikacije, promocije i prodaje proizvoda.

Radovi se mogu nominirati u dvije kategorije:
1. Ambalaža proizvoda na tržištu regije
2. Ambalaža serije proizvoda na tržištu regije

Prijava na natječaj ne vrši se izravno već nakon predselekcije koja se obavlja u svakoj od zemalja regije. S obzirom na to da je predsjednica HDD-a Ira Payer zamoljena od strane organizatora natječaja učiniti predselekciju za Hrvatsku, molili bismo vas za pomoć, kako bi se osigurao što kvalitetniji i potpuniji izbor,

Stoga vas molimo da najkasnije do ponedjeljka 14. 3. 2011. godine na adresu hdd@dizajn.hr pošaljete informacije o svojim dizajnerskim rješenjima ambalaže (naziv proizvoda, naziv vlasnika robne marke, kontakt osobu, svoje kontakt podatke i maksimalno 3 fotografije u niskoj rezoluciji), koja je već na našem tržištu ili će biti plasirana najkasnije do 1. 4. 2011. godine.

Kriteriji predselekcije:
1. zaštita proizvoda (zdravstvena ispravnost)
2. grafički dizajn (originalnost, inovativnost, informativnost, komunikativnost...)
3. industrijski dizajn (originalnost, inovativnost, primjena novih materijala, tehnička usavršenost, ergonomičnost...)
4. dizajn u cjelini
5. ekološke značajke (materijali, boje, otapala...) i mogućnost zbrinjavanja

Dodjela nagrada i priznanja REGPAK održat će se 6. svibnja 2011. u sklopu FEST.A CROPAK-a 2011.

Dobitnik nagrade stječe mogućnost izravnog sudjelovanja na natječaju WORLDSTAR u organizaciji Svjetske organizacije za ambalažu (WPO) uz osobno pokrivanje troškova nominacije.

Napominjemo da je vaša prijava ovim putem neslužbena i da HDD za nju ne naplaćuje kotizaciju. Fotografije koje šaljete ne moraju biti studijski snimljene, već samo informativne, kao uostalom i podaci koje šaljete. Cilj je dobiti na uvid neke projekte koji bi možda mogli ostati neprimijećeni jer su odnedavno na tržištu ili su izrađeni u malim serijama i sl.

Nakon učinjene predselekcije za Hrvatsku, autore će kontaktirati organizatori natječaja te s njima dogovarati službenu prijavu prema svojim propozicijama. Svi prijavni dokumenti te informacije o proceduri i sadržaji prijava dostupni su na www.ambalaza.hr.

Kontakt
Tectus d.o.o. Zagreb, Radnička cesta 48/III
email: cropak@ambalaza.hr
fax 01 6062 889

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook