Furnitura 2011

Objavljeno: 26.02.2011.

Centar za dizajn HGK , Hrvatski interijeri & Studij dizajna pozivaju Vas na predstavljanje hrvatskog dizajna namještaja i opreme od 2. do 6. ožujka 2011. na Furnituri 2011 u sklopu sajma GAST u Splitu.FURNITURA 2011 je specijalizirani Sajam namještaja i unutrašnjeg uređenja koji se održava pod okriljem sajma GAST u Splitu od 02. – 06. ožujka 2011. godine. Proizvođači domaće drvne industrije, financijski potpomognuti Hrvatskom gospodarskom komorom, izlažu na FURNITURA 2011 na preko 1.500 m2. Na taj se način kvalitetan domaći namještaj i oprema želi približiti turističkoj industriji i potencirati opremanje objekata domaćim proizvodima. Velik broj popratnih stručnih događanja usmjerenih prema hotelijerima, arhitektima, javnoj upravi i medijima jamstvo su da je FURNITURA 2011 više od običnog sajma – ona postaje mjesto novih izazova i dragocjenih poslovnih prilika za sve zainteresirane strane.

U sklopu Sajma će se u četvrtak 3. ožujka 2011. u 13 sati održati stručni skup na temu 'Hrvatski dizajn namještaja i opreme'.

Da li Hrvatska može zauzeti visoko mjesto među zemljama koje se ponose dizajnom? Imamo li u Hrvatskoj uopće dizajn? Tko ga je svjestan i tko ga primjenjuje? Mnogo je pitanja na koja zajedničkim snagama odgovaraju nadležne institucije, dizajneri i u konačnici proizvođači namještaja. Stručni skup temeljen je na novoj Strategiji kojom se propisuju pravila, ali i na brojnim i svijetlim primjerima iz domaće prakse: Imamo dizajn, samo ga trebamo početi promovirati. Jedan od vidova promocije je i ovo događanje upotpunjeno izložbom Hrvatskog dizajna u organizaciji Centra za dizajn Hrvatske gospodarske komore. Bilo da su skeptični, znatiželjni ili jednostavno neinformirani – svi zainteresirani moći će se uvjeriti da na pitanja s početka teksta hrvatski dizajneri i hrvatska drvna industrija – imaju odgovor!

Program:

1. Predstavljanje Strategije razvoja dizajna namještaja 2010. – 2012. - Renata Ojurović, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva (MRRŠVG)
2. Upoznavanje s djelovanjem Centra za dizajn - Luka Mjeda, Centar za dizajn, HGK
3. Dizajnom do branda– realizirani projekti Studija dizajna - Mladen Orešić i Mario Dobrečević, Studij dizajna, Arhitektonski fakultet u Zagrebu
4. Predstavljanje zajedničke Izložbe Centra za dizajn HGK, Hrvatskih interijera d.o.o. i Studija dizajna (FURNITURA 2011 - Hala 5), razgledavanje dizajnerskih rješenja i razgovor s dizajnerima / proizvođačima
5. Prigodan domjenak za sudionike i goste Stručnog skupa


Voditelj programa: Tatjana Kos, Hrvatski interijeri d.o.o.

Očekivano trajanje: 60 minuta

Sudionici: predstavnici drvoprerađivača; dizajneri; novinari

FURNITURA 2011 – GAST
Šetalište Ivana Pavla II bb (Žnjanski plato), Split

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook