Julia Cassim: Predavanje o inkluzivnom dizajnu i najava radionice u Zagrebu

Objavljeno: 26.01.2011.

U srijedu 2. veljače 2011. u 19 h u Hrvatskom dizajnerskom društvu Julia Cassim održat će predavanje o inkluzivnom dizajnu te predstaviti radionicu inkluzivnog dizajna koja će se održati u Zagrebu krajem ožujka 2011.

Julia Cassim je viši istraživač na Helen Hamlyn Centru pri Royal College of Art u Londonu. Dugi niz godina širom svijeta organizira i vodi radionice pod nazivom Design Challenge, koje kroz suradnju profesionalnih dizajnera i osoba s posebnim potrebama rezultiraju inovativnim rješenjima svakodnevnih proizvoda, komunikacija i usluga, te omogućuju dragocjenu razmjenu znanja i spoznaja između dizajnera, korisnika i poslovnih subjekata. U predavanju će biti predstavljeni smisao, ciljevi, osnove metode i realizirani projekti inkluzivnog dizajna, dok će kroz radionicu biti omogućen praktičan primjer primjene inkluzivne metodologije.

Predavanje i održavanje radionice omogućuje British Council Hrvatska.

linkovi:
Julia Cassim: www.hhc.rca.ac.uk/216/all/1/julia-cassim.aspx
Design Challenge: www.hhc.rca.ac.uk/405/all/1/professionals.aspx
praktičan primjer (kratki film): www.youtube.com/watch?v=5m42VkSEfa0

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook