Think Space

Objavljeno: 17.12.2010.

Društvo arhitekata Zagreba organizira i otvara seriju međunarodnih konceptualnih arhitektonskih natječaja pod nazivom Think Space – Misli prostor koja počinje 16. prosinca 2010. godine.

Eva Franch Gilabert, prva gosca kustosica u Think Space programu pripremila je i oblikovala ovogodišnju temu Granice – Borders

Shohei Shigematsu, žiraror 1. natječaja

Teddy Cruz, žirator 2. natječaja

Francois Roche, žirator 3. natječaja

Hrvoje Njirić, žirator 4. natječajaIstražite granice na prvom međunarodnom ciklusu konceptualnih arhitektonskih natječaja u sklopu Think Space programa

Program Think Space služi kao platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu konceptualnih ideja. Svaki ciklus traje kalendarsku godinu, a sastavljen je od četiri natječaja pod zajedničkom godišnjom temom koju je zadao gost kustos. Svaki pojedini natječaj ima svoj zasebni programski zadatak koji definiraju žiratori predloženi od gosta kustosa i organizacijskog odbora. Na kraju ciklusa održat će se konferencija s godišnjom temom sa svečanosti dodjele nagrada i izložba radova zajedno.

Think Space nastoji potaknuti dijalog svjetski poznatih i priznatih autora s velikim brojem arhitekata, studenata arhitekture, stručnjaka i studenata dizajna, krajobrazne arhitekture, humanističkih znanosti i umjetnosti iz cijeloga svijeta kroz formu natječaja i oko zadane godišnje teme.

S ponosom najavljujemo prvu gošću kustosicu u prvom ciklusu gospođu Evu Franch Gilabert, direktoricu Storefront for Art and Architecture iz New Yorka i prvog žiratora gospodina Shohei Shigematsu-a iz OMA u New Yorku koji će žirirati prvi natječaj u sklopu programa Think Space.

Glavnu ovogodišnju temu Granice - Borders [geopolitički, ekološki, urbani i moralni scenariji] pripremila je kustosica Franch Gilabert , u cilju uspostavljanja sveobuhvatnog polja propitivanja izazova suvremenog društva. Istodobno omogućujući različite stupnjeve istraživanja, ovaj natječaj ulazi duboko u konceptualni prostor gdje se stvaraju promjene - na područje granica.

Četiri natječaja koja će istraživati temu granica, nastoje proizvesti katalog uvjeta suvremenog života u društvenim, političkim i kulturnim sferama, te katalog arhitektonskih rješenja za iste.

Zadatak za prvi natječaj koji je osmislio gospodin Shohei Shigematsu objavljen je 16. prosinca 2010. na službenim web stranicama programa Think Space. Gospodin Shigematsu poziva i izaziva arhitekte, dizajnere i ostale sudionike da posebno promisle temu urbanih granica.

Dodatne informacije o programu Think Space: Granice i prijava na sudjelovanje dostupne su na internet adresi http://www.think-space.org/.

Kontakt
Think Space Programme
Drustvo arhitekata Zagreba (DAZ)
Trg bana Jelačića 3/I
HR - 10 000 Zagreb
tel. +38514816151
fax. +38514816197
e-mail: info@think-space.org
web: www.think-space.org

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) strukovna je organizacija koja djeluje s ciljem razvijanja i afirmiranja hrvatske arhitekture i urbanizma, kulture prostora i zaštite čovjekova okoliša. Najbrojnija je strukovna organizacija arhitekata s dugom povijesti koja potječe još iz 1878. godine.
Polazeći od dugotrajne i duboko ukorijenjene tradicije provođenja javnih arhitektonskih natječaja u Hrvatskoj, koja je svojom formom i sveobuhvatnošću jedinstvena u Europi, DAZ pokreće program Think Space kojim se proširuju granice arhitektonskog promišljanja, oplemenjuje nacionalni prostor te otvara mogućnost promocije hrvatske arhitektonske misli i izvan granica Republike Hrvatske.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook