Takamasa Sakurai - diplomat pop kulture u Zagrebu

Objavljeno: 30.11.2010.


Japanski pisac, „diplomat pop kulture“ i „kawaii ambasador“, g. Takamasa Sakurai održati će 2. 12. 2010., četvrtak, u 18:30 na Arhitektonskom fakultetu, predavanje na temu japanske pop kulture i njezinog utjecaja u svijetu.

Takamasa Sakurai je pisac, novinar i producent iz Japana koji u ulozi savjetnika Ministarstva vanjskih poslova Japana u Odjelu kulturne razmjene radi istraživanje o utjecaju japanske pop kulture u svijetu u segmentima mode, umjetnosti, dizajna, subkultura…

Do sada je održao 53 predavanja u 18 zemalja širom svijeta na temu japanske pop kulture kao sastavnog dijela japanske kulture i života u suvremenom Japanu.

Autor je niza knjiga na istu temu poput Anime Culture Diplomacy, Kawaii Revolution i Japan Will Rebuild Itself with Anime te piše kolumnu Look East u najtiražnijim japanskim dnevnim novinama Yomiuri Shimbun.

Predavanje organizira Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu na Sveučilištu u Zagrebu i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Japanu.

Predavanje će se održati na japanskom jeziku uz konsekutivni prijevod koji osigurava ured Hrvatske turističke zajednice u Tokiju.


http://twitter.com/sakuraitakamasa
http://www.animenewsnetwork.com/convention/2010/takamasa-sakurai-focus-panel
http://web-japan.org/trends/09_culture/pop090827.html

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook