Predavanja članova Međunarodnog žirija Izložbe 0910

Objavljeno: 24.09.2010.

Povodom otvorenja Izložbe hrvatskog dizajna 0910, članovi Međunarodnog žirija izložbe Charlotte Cheetham (FR), Jure Miklavc (SL) i Sonja Šterman (SL), u srijedu 22. rujna u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, u kojem se održava izložba, pred dizajnerima i studentima dizajna, održali su predavanje na kojem su predstavili svoj rad.

Jure Miklavc

Sonja Šterman

Charlotte Cheetham

Jure Miklavc je održao predavanje pod nazivom Understanding design u kojem je objasnio svoje shvaćanje dizajna i metodologiju rada s klijentima. Njegov dizajnerski studio bavi se consultingom klijenata više nego samim dizajnim, i to većinom u području businessa i industrije pa je u svom predavanju objasnio metodologiju izgradnje odnosa prema dizajnu kod svojih klijenata. Njegov pristup je naravno, zbog toga više teorijski i obuhvaća značenje i položaj dizajna u poslovnom procesu. Dizajn bi, prema njegovom mišljenju trebao biti shvaćen kao važan poslovni i socijalni, te faktor razvoja.

Sonja Šterman, modna dizajnerica, predstavila se predavanjem pod nazivom Koncept i položaj muških kolekcija; Priprema industrijske pret-a-porter kolekcije, u kojem je prikazala proces nastanka kolekcije od početnih razgovora s klijentima preko upoznavanja tržišta do svih koraka u izradi same kolekcije.

Charlotte Cheetham iz Francuske predstavila je svoj blog, internet stranicu pod nazivom www.manystuff.org na kojoj predstavlja grafički dizajn drugih autora. Filozofija koja leži iza njenog rada je želja za informiranjem, istraživanjem i eksperimentiranjem u tom području dizajna. Njen blog, nastao iz entuzijazma za grafički dizajn, danas služi kao centar informacija za druge dizajnere i entuzijaste. Njen rad na internet stranici prati i publikacija koja izlazi povremeno, a u kojoj u suradnji s grafičkim dizajnerom oblikuje istovremeno i sadržaj i vizualni izgled. Predstavila je i ostale svoje projekte i izložbe na kojima je sudjelovala kao kustos.

tekst: Zrinka Kuić
fotografija: Domagoj Kunić

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook