Poziv na predlaganje izložbenih projekata za program HDD galerije

Objavljeno: 06.07.2010.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva na predlaganje izložbenih projekata za program HDD galerije u 2011. godini. Rok za dostavu prijava je produljen do 12. srpnja 2010.I. O HDD-u
Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) je nevladino, nestranačko, neprofitno i dobrovoljno strukovno udruženje koje potiče afirmaciju pojma, značenja i vrijednosti dizajna u Hrvatskoj. Djelujući na uspostavi struke dizajna kao društveno i tržišno relevantne, u dizajnera potiče profesionalnu odgovornost te kreativno i inovativno razmišljanje u praksi. U tu svrhu HDD organizira izložbe, predavanja i razvojne projekte te potiče stručno vrednovanje djela dizajna.

II. Svrha natječaja
Od interesa za HDD smatrat će se projekti koji:
- stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu dizajnersku praksu visoke razine
- istražuju/reafirmaju djela domaćih dizajnera iz proteklih razdoblja
- koristeći se metodama dizajna kritički reagiraju na društvene pojave/situacije/probleme
- afirmiraju ključne vrijednosti dizajna te njegovu poziciju u široj javnosti.
Pri selekciji, prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) projekti.

III. Pravo sudjelovanja
Pravo podnošenja prijedloga na ovaj poziv imaju pravne osobe i fizičke osobe (dizajneri/autori i/ili grupe autora, kritičari/teoretičari) te dizajneri i ostali autori koji djeluju u praksi ili u teoriji na području dizajna i na srodnim područjima.
Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju s više prijedloga.

IV. Sadržaj natječajnog prijedloga
Prijedlozi za izložbenu djelatnost HDD galerije podnose se na zasebnoj Prijavnici (za svaki prijedlog posebna prijavnica) (u prilogu).
Natječajni prijedlog treba sadržavati: naziv projekta, detaljan opis projekta, istaknute ciljeve, kako se izložbom postižu postavljeni ciljevi, korisničke grupe, detaljan troškovnik i podatke o predlagatelju (životopis).

Tlocrt HDD galerije nalazi se u dokumentu u prilogu.

IV. Selekcija radova
Pristigle prijedloge odabrat će Galerijski savjet HDD-a na temelju čega će prihvaćeni prijedlozi biti uvršteni u prijedlog programa HDD-a za financiranje u 2011. godini od strane Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.
Galerijski savjet HDD-a čine: Zlatko Kapetanović, Maroje Mrduljaš, Sunčica Ostoić, Mirko Petrić, Željko Serdarević, Slaven Tolj i Nevena Tudor Perković

V. Rokovi
Prijave se primaju do 12. srpnja 2010. godine putem e-mail adrese hdd@dizajn.hr.

VI. Postavljanje pitanja
Predlagatelji imaju pravo postavljati pitanja vezana za temu ovog poziva elektronskom poštom na adresu hdd@dizajn.hr ili telefonski na broj 098 311 630.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook