[d] razgovor 14: Zagrebački urbani mobilijarij

Objavljeno: 15.06.2010.

U četvrtak, 17. lipnja 2010., s početkom u 19 sati, u HDD galeriji održat će se razgovor povodom izložbe Zagrebački urbani mobilijarij, koju možete pogledati u HDD galeriji do 22. lipnja.

Jesu li elementi urbane opreme dijelom one nevidljive 'arhitekture pozadine' ili je njihova važnost disproporcionalna njihovoj pojavnosti i vizualnoj glasnoći?

Treba li ih oblikovati u skladu s kvartom i stilom arhitekture koja ih okružuje, te u kojim slučajevima, ili ih valja standardizirati za cijeli grad?

Na koji način se razlikuju elementi koji komuniciraju gradskost uopće od elemenata koji komuniciraju gradskost određenog/specifičnog grada, odnosno određenog kvarta?

Kako se pri promišljanju većine spomenutih elemenata radi i o kombinaciji urbanog i arhitektonskog projektiranja, te grafičkog i produkt dizajna, kako animirati interdisciplinarnu suradnju potrebnu za smisleni rezultat?

Kako pomiriti ambicije dizajnera i ostalih 'proizvođača grada' s ciljanom niskom proizvodnom cijenom, lakoćom održavanja, otpornošću na vandalizam i zub vremena?

Moderatorice:
Dafne Berc, dia
Sonja Lebos, dipl.kult.antropolog

Organizacija: UIII u suradnji s HDD
Vise informacija na office@uiii.org

Zahvaljujemo:
ČISTOĆA d.d.
ZRINJEVAC d.d.

Kontakt:
UIII
Mob: 091 506 26 82
Tel: 61 80 547
www.uiii.org

HDD galerija
Radno vrijeme
radnim danom od 10.00 do 20.00
subotom od 10.00 do 15.00
nedjeljom zatvoreno

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook