Natječaj za izradu idejnog rješenja klupe na Trenerskoj stazi na Jarunu

Objavljeno: 07.06.2010.

Albatros Media u suorganizaciji Zbirke Filip Trade raspisuje javni i otvoreni Natječaj za izradu idejnog rješenja klupe na Trenerskoj stazi na Jarunu u Zagrebu. Rok za predaju radova: 5. srpnja 2010.Raspisivač, provoditelj i organizator Natječaja je Albatros Media iz Zagreba. Suorganizator Natječaja je Zbirka Filip Trade, Zagreb.

Predmet Natječaja
Predmet natječaja je izrada Idejnog rješenja klupe na Trenerskoj stazi na Jarunu u Zagrebu. Klupe će se postavljati između postojećih klupa. Svaka klupa imat će svog sponzora, koji će se uz autora rada isticati na pločici pored klupe. Radovi koji zadovolje natječajna pravila ulaze u uži izbor i nude se sponzorima. Svaki sponzor izabire jednu klupu, te financira nagradu autoru i produkciju klupe. Radovi će se sukcesivno otkupljivati od jeseni 2010. kada je planirana inauguracija projekta. Na Trenerskoj stazi postoji 18 mjesta za klupe i to je maksimalni broj klupa koji će se postaviti temeljem ovog natječaja.

Idejno rješenje
Idejno rješenje mora biti izrađeno na način da može poslužiti kao valjana stručna podloga za izvedbu. Oblik klupe mora biti primjeren upotrebi. Dimenzije klupe mogu zauzimati maksimalnu površinu 250 cm širine x 100 cm dubine. Visina nije ograničena. Autor treba dati tekstualni prilog koji sadržava podatke o materijalu ili materijalima od kojih bi klupa bila izrađena, specifikaciju troškova izrade klupe, okvirne rokove izvedbe, dimenzije klupe, opis, vizualizaciju klupe i smještaja u prostor u bilo kojem mediju i/ili tehnici (skica, crtež, foto-montaža, kompjuterski generirana slika i slično). Dobrodošli su priloženi modeli u tri dimenzije (makete).
Troškovi izrade klupe ne smiju premašiti 35.000, 00 kn bruto. U ove troškove nije uključena nagrada. Nagrađeni autor se obvezuje izraditi klupu u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora s organizatorom natječaja.

Nagrade
Ocjenjivački sud obvezuje se proglasiti natječajne radove koji zadovoljavaju kriterije natječaja. Te natječajne radove organizator natječaja zatim nudi sponzorima na izbor. Ukoliko niti jedan od natječajnih radova ne zadovolji kriterije Ocjenjivačkog suda Ocjenjivački sud ima pravo ne proglasiti niti jedan rad. Nagrade iznose 15.000,00 kn bruto, po nagrađenom radu. Nagrada se dodjeljuje pojedinom autoru kada sponzor izabere njegovu klupu.

Rokovi
Početak natječaja: ponedjeljak, 7. 6. 2010.
Rok za postavljanje pitanja natjecatelja: petak, 11. 6. 2010.
Rok predaje natječajnih radova: ponedjeljak, 5. 7. 2010.
Ocjenjivački sud završit će s radom najkasnije 16. 7. 2010. O rezultatima natječaja svi natjecatelji će biti obaviješteni u roku od 8 dana od dana donošenja odluke Ocjenjivačkog suda.

Ocjenjivački sud

Za ocjenu radova imenovan je Ocjenjivački sud u sastavu pet (5) članova:
1. Ana Tomić, voditeljica odnosa sa sponzorima, Albatros Media
2. Vanja Žanko, kustosica, Zbirka Filip Trade
3. Ana Boljar, arhitektica
4. Andrea Hercog, produkt dizajnerica
5. Marko Tadić, vizualni umjetnik

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Zbirci Filip Trade, svakoga radnog dana od 8.30 - 16.30, na e-mail: vanja.zanko@filip-trade.hr ili na telefon 01/6302 111, Vanja Žanko. Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Cjelokupan tekst Natječaja u priloženoj dokumentaciji.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook