Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Hrvatske Lutrije

Objavljeno: 15.06.2010.

Objavljen je javni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Hrvatske Lutrije. Rok za predaju radova je 13.9. Da biste postali natjecatelji, dođite na usmeni brifing koji će se održati 17.6. u Udruženju hrvatskih arhitekata. Nagradni fond Natječaja iznosi 140.000 kn.Hrvatska Lutrija d.o.o. raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi javni
Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Hrvatske Lutrije.

Hrvatska Lutrija d.o.o. raspisuje javni natječaj za novi vizualni identitet koji će na suvremen i nadahnut način artikulirati ključne vrijednosti HL-a, obnoviti i redefinirati njegovu cjelovitu pojavnost te osnažiti njegovo ime i tržišnu poziciju. Novi vizualni identitet bit će predstavljen paralelno s uvođenjem novih proizvoda i novih kanala prodaje te tehnološkim i procesnim poboljšanjima i imat će važnu ulogu u komunikaciji tih promjena prema ciljnim javnostima. Navedena poboljšanja rezultat su primjene vrhunskih profesionalnih standarda, a ključno je da ton komunikacije prema korisnicima / igračima bude pristupačan, vedar i reprezentira poziv na igru sa svim njenim pozitivnim konotacijama. HL kod igrača želi potaknuti opuštenost i bezbrižnost koja može biti jedino rezultat povjerenja i na taj način postati ime koje jamči zabavu baš kao i ugled, pouzdanost i sigurnost.

Novi vizualni identitet HL-a treba biti suvremeno koncipiran, oblikovno izražajan i prepoznatljiv sustav građen na logičnim zakonitostima i jednostavno primjenjiv u različitim medijima. Vrednovat će se profesionalnost i suvremenost rješenja, prepoznatljivost krovnog vizualnog identiteta Hrvatske Lutrije i sustava u cjelini, komunikativnost, originalnost i aplikativnost rješenja, kao i jasnoća i preglednost strukture sustava vizualnog identiteta odnosno njegova fleksibilnost i kapacitet za nadogradnju prilikom uvođenja budućih proizvoda.

Rokovi
7.6.2010. početak Natječaja
15.6.2010. rok za najavu sudjelovanja autora / timova na usmenom brifingu
17.6.2010. održavanje usmenog brifinga (UHA)
10.9.2010. rok za postavljanje pitanja vezanih uz projektni zadatak
13.9.2010. rok za primanje natječajnih radova
1.10.2010. Ocjenjivački sud završit će s radom i objaviti rezultate unutar 8 dana

Nagrade
1. nagrada: 80.000,00 kn
2. nagrada: 40.000,00 kn
3. nagrada: 20.000,00 kn

Najava sudjelovanja na obaveznom usmenom brifingu u HDD-u
Obaveza svih natjecatelja je sudjelovanje na usmenom brifingu koji će se održati 17.6.2010. s početkom u 10 sati, u Udruženju hrvatskih arhitekata, Trg bana J. Jelačića 3/1 (mjesto održavanja je promijenjeno).

Molimo vas da svoje sudjelovanje najavite elektronskom poštom na adresu natjecaji@dizajn.hr najkasnije do 15.6.2010.
Poruku je potrebno nasloviti ‘Brifing - najava sudjelovanja’, a u tekstu poruke navesti ime, adresu i telefonski broj natjecatelja koji najavljuju svoje sudjelovanje na usmenom brifingu. Ako svoje sudjelovanje najavljuje kreativni tim, u tekstu poruke treba navesti ime, adresu i telefonski broj predstavnika tima, ukupni broj sudionika na brifingu (najviše 3 člana tima) i imena sudionika.

Ocjenjivački sud
1. Svjetlana Begić, HL
2. Ana Jazić, HL
3. Nikola Rožanković, HL
4. Davor Bruketa, dizajner (Bruketa i Žinić), HDD
5. Ivan Doroghy, izvanredni profesor na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, HDD
6. Izvorka Jurić, dizajnerica (Tridvajedan), predavačica na Visokoj školi za tržišne komunikacije Agora u Zagrebu, HDD
7. Denis Kovač, dizajner (Bunch), HDD

Postavljanje pitanja
Molimo vas da svoja pitanja šaljete na adresu natjecaji@dizajn.hr.
Natjecatelji mogu postavljati pitanja vezana uz projektni zadatak do 10.9.2010.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook