Pocket Luck

Objavljeno: 30.05.2010.

Otvoren je 9. međunarodni dizajnerski natječaj Trieste Contemporanea 2010. Rok za prijavu: 31. kolovoza 2010.Cilj Natječaja je promocija najoriginalnijih dizajnerskih radova iz zemalja Cetralne i Istočne Europe. Natječaj se provodi pod pokroviteljstvom C.E.I. (Centralno-europske inicijative), a sponzorira ga Regija Friuli Venezia Giulia.

Natječaj je otvoren svim dizajnerima iz zemalja Cenralne i Istočne Europe (Albanija, Austrija, Bjelorusija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldovija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Ukrajina, kao i iz zemalja Estonije, Njemačke, Latvije, Litve i Turske.

Tema Natječaja je dizajn džepnog talismana. Svi natječajni radovi trebaju biti novi i napravljeni isključivo za ovaj Natječaj.

Na Natječaju mogu sudjelovati pojedinci ili grupe. Sudjelovanje na Natječaju je besplatno. Svi natjecatelji trebaju ispuniti online prijavnicu. Prijavnica se ispunjava na engleskom ili talijanskom jeziku, a uz nju se prilaže natječajni rad prema zadanim specifikacijama. Rok za prijavu je u ponoć 31. kolovoza 2010.

Natječajne radove ocjenjivat će Međunarodni žiri kojim predsjeda Gillo Dorfles, a sastoji se od međunarodnih stručnjaka i predstavnika C.E.I . i Trieste Contemporanea. Žiri će zasjedati u rujnu, a radovi će se ocjenjivati prema sljedećim kriterijima:

1. originalnost i kvaliteta rada
2. kreativnost i/ili inovativnost
3. potpunost i jasnoća rada

Žiri će izabrati radove koji će biti predstavljeni na izložbi u Trstu i u online katalogu, te dodijeliti tri nagrade:

BEBA PRIZE za najmlađeg dizjanera među selektiranima: 1000 EURA
C.E.I. PRIZE za najboljeg dizajnera iz C.E.I. zemalja (koje nisu u EU): 3000 EURA
GILLO DORFLES PRIZE – TRIESTE CONTEMPORANEA DESIGN 2010 za najbolji projekt: 4000 EURA

Ceremonija dodjele nagrada održat će se u Trstu prilikom otvorenja izložbe. Nagrađenim autorima troškove će platiti organizator.

Detaljne propozicije natječaja možete naći u prilogu i ovdje.

Za dodatne informacije kontaktirajte Trieste Contemporanea Committee, tel: +39 040 639187, e-Mail: tscont@tin.it

Trieste Contemporanea
Via del Monte, 2/1
34121 Trieste - Italy
Phone: +39 040 639187
E-Mail: tscont@tin.it
www.triestecontemporanea.it

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook