Predavanje Petera Bil'aka

Objavljeno: 23.05.2010.

U utorak, 25. svibnja 2010., s početkom u 13 sati, na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Peter Bil'ak održat će predavanje pod nazivom 'Typography and other non-related matter'.

Peter Bil'ak

Predavanje će biti uvod u radionicu 'Designing type for a foreign language', koja će se održati pod njegovim vodstvom na istoj ustanovi od 25. do 28. svibnja 2010. Cilj radionice jest kroz analizu i razumijevanje anatomije slova iznači prijedlog za dva nova grafema za foneme koji ne postoje u hrvatskom jeziku, a karakteristični su za hrvatske dijalekte.

Peter Bil'ak je rođen u Čehoslovačkoj. Studirao je u Engleskoj, SAD-u i Francuskoj da bi školovanje završio u Nizozemskoj. Profesionalni rad usmjerio je na grafički, type i web dizajn. Također radi i kao profesor na Kraljevskoj akademiji u Haagu (KABK) na poslijediplomskom studiju (Type and Media). Godine 1999. osnovao je Typotheque type foundry (slovolivnicu), a 2000. zajedno sa Stuartom Baileym pokreće magazin Dot Dot Dot. Osim fontova za Typotheque dizajnirao je pisma za FontShop International (Eureka). Član je AGI (Alliance Graphique Internationale).

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook