Dizajn uživo

Objavljeno: 25.05.2010.

Izložba Damira Bralića “Dizajn uživo” otvara se u Rijeci 20. svibnja. Prigodom otvorenja, predavanja će održati Nikola Đurek, Aleksandar Kovač i Željko Serdarević.

Proces projektantskih odluka koje dovode do gotovog proizvoda gotovo uvijek ostaje u glavama, atelijerima, studijima i uredima dizajnera. Cilj izložbe “Dizajn uživo” je predstaviti taj dio dizajnerske prakse kroz osobni metodološki pristup dizajnera Damira Bralića i objasniti što je pojedine projekte usmjeravalo ka njihovom ostvarenju. Namjera je izložbe uobličiti ovaj inače skriven dio dizajnerske prakse, podjeliti projektantska iskustva na interdisciplinarnim projektima te uspostaviti dijalog između profesionalnih dizajnera i studenata. Na predavanjima koja prethode otvorenju svoj rad i pogled na dizajn predstavit će trojica dizajnera prilično različitih i specifičnih interesa i područja djelovanja. Izložba i okrugli stol za svrhu imaju okupljanje i umrežavanja teoretskih i praktičnih dizajnerskih znanja iz različitih, a komplementarnih i kompatibilnih smjerova. Vizualni identitet i postav izložbe potpisuju Dario Dević i Hrvoje Živčić.

Damir Bralić
Rođen u Rijeci 1978. godine. Studirao je vizualne komunikacije na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Djeluje kao freelance dizajner i predaje na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu (studij dizajna: tipografski kolegiji i informacijski dizajn; arhitektura: crtanje i plastično oblikovanje) i Umjetničkoj akademiji u Splitu (grafički dizajn).Nikola Đurek - Tipografija
Rođen u Zaboku 1976. godine. Studirao je Grafički dizajn i vizualne komunikacije u Firenci, a magistrirao na Royal Academy of Art, Type Media u Hagu. Doktorirao na Sveučilištu u Zagrebu. Predstavnik je Hrvatske u međunarodnom udruženju tipografa ATYPI, predavač na Odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu te gostujući predavač na Studiju dizajna pri Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu. Stalni suradnik slovolivnica Typoteque, OurType i Dutch Type Library i pokretač Typonine, prve hrvatske slovolivnice.

Aleksandar Kovač - Interface i interakcije
Rođen 1977. godine u Vukovaru. Studirao je vizualne komunikacije na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nakon završetka studija radi kao freelance dizajner. Upisuje i završava magistarski studij u Japanu na Kyoto institute of technology gdje je trenutno na doktorskom studiju.  Uspješno surađuje na interdisciplinarnim projektima u području interface dizajna i dizajna interakcija.

Željko Serdarević - Grafički i video-dizajn
Rođen u Splitu 1965. Studirao je engleski jezik i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za rad na području grafičkog dizajna primio je niz priznanja. Od 2003. surađuje s Draganom Mileusnićem; iste godine osnivaju nakladu Postscriptum u kojoj objavljuju uspješnicu Leksikom YU mitologije. Koautor je monografije Pandurs' Theatre of Dreams (Seventheaven, 1997) i Documenta Dunja Vejzović (Vero, 2003) te urednik hrvatskog izdanja knjige Toma Wolfea Od Bauhausa do našeg doma (Postscriptum, 2007).

Dizajn Uživo / Design Live
Damir Bralić - Izložba vizualnih komunikacija
Mali salon, Korzo 24, Rijeka
20.5.-27.5. 2010.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Okrugli stol: četvrtak, 20. svibnja 2010.
17 - 19 sati, u Velikoj sali MMSU, Dolac 1/2, Rijeka
Otvorenje izložbe: četvrtak, 20. svibnja
20 sati, Mali salon, Korzo 24, Rijeka

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook