Uži izbor radova za novi simbol Europe

Objavljeno: 29.04.2010.

Na međunarodnom natječaju za novi simbol Europe izabrano je 12 radova koji će biti izloženi u Haagu.

Matea Topić: Night sky

Postojeća europska zastava s 12 zvijezda na plavoj pozadini dizajnirana je 1955. godine. Od tada Europa se dramatično promijenila. Danas različite kulture žive i rade zajedno na relativno malenom području. Koliki je utjecaj stanovništva, koje ima toliko različitosti u kulturi, jezicima i tradiciji, na europski identitet i kako se taj identitet oblikuje? Kakva je percepcija Europe? Kako će novi simbol Europe izgledati? Da li će biti samo jedan ili će ih biti više?

Dizajneri iz cijelog svijeta pozvani su da odgovore na ova pitanja i ponude svoje ideje za novi simbol Europe. Na natječaj je pristiglo više od 1400 radova iz 63 zemlje. Međunarodni žiri izabrao je 12 radova koji će biti izloženi na stijegovima u Haagu od 31. svibnja do 6. lipnja. U uži izbor od 12 radova izabran je i rad mlade hrvatske dizajnerice Mateje Topić.

Izložbu će popratiti debate, na kojima će predstavnici Europske komisije i dizajneri raspravljati o europskom identitetu.Točni termini debata objavit će se na www.designdenhaag.eu.

Sve radove pristigle na natječaj možete vidjeti ovdje.

A new symbol for Europe
Outdoor exhibition
Hofvijver, Haag, Nizozemska
31. svibnja do 6. lipnja 2010.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook