PechaKucha Night u Zagrebu_Vol.5

Objavljeno: 16.02.2010.

PechaKucha Night Vol. 5 održat će se u subotu, 20. veljače 2010., u MSU. Peta PKN je humanitarno izdanje za pomoć obnovi Haitija.U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Avenija Dubrovnik 17, u subotu, 20. veljače, od 19.30 sati, održat će se peta po redu PKN. Dvanaest hrvatskih kreativaca okupilo se kako bi se priključili akciji u kojoj još 70 PechaKucha gradova diljem svijeta na isti dan organizira prezentacije i skuplja sredstva za obnovu Haitija.

Nastupaju: Petar Mišković, I-gle, Dejan Dragosavac Ruta, Montažstroj/Borut Šeparović, Antonija Majača i Ivana Bago, Tomislav Torjanac, Valerij Jurešić, Braco Dimitrijević, Caritas / Roberta Brusić, Ana Hušman, Marko Tadić, LET3/Damir Martinović Mrle.

Obavezna donacija: 20 kn (a poželjno je i više). Sav prihod od ulaznica ide za Architecture for Humanity za obnovu Haitija.

PechaKucha Night su inspirativne i brze prezentacijama različitih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada. PechaKucha Night je globalno događanje koje se prema licenci trenutno odvija u 280 gradova širom svijeta, a broj je u stalnome porastu. PechaKucha Night je u Hrvatsku stigla u siječnju 2009. i do sada se održala četiri puta, predstavivši 42 kreativaca i kolektiva. PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za ćaskanje. PechaKucha večeri su neprofitnog tipa i funkcioniraju na način da se svaki put okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja je da pobliže ispričaju što rade i što ih inspirira. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje. Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila: svatko tko se predstavlja na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći. Navedena pravila prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri.

PechaKucha Night Zagreb organiziraju Rasadnik Bruketa&Žinić, 3LHD, Komakino i Lana Cavar

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook