European Prize for Urban Public Space

Objavljeno: 27.01.2010.

Objavljen je poziv za prijavu projekata za Europsku nagradu za urbane javne prostore. Rok za prijavu: 29. siječnja 2010.

Europska nagrada za urbane javne prostore nastala je na inicijativu Centra za suvremenu kulturu Barcelone (CCCB) nakon njihove izložbe “The Reconquest of Europe” (1999.) koja je imala za cilj osvjedočiti proces rehabilitacije javnih prostora koji je bio prisutan u mnogim europskim gradovima.

Europska nagrada za urbane javne prostore je bijenalno natjecanje kojemu je cilj naglasiti važnost javnog prostora kao katalizatora urbanog života, te prepoznati i potaknuti investiranje u njega, njegovo očuvanje i poboljšanje. Razumijevanje stanja javnog prostora je jasan pokazatelj civilnog i kolektivnog zdravlja naših gradova. Ova nagrada jedina je takve vrste u Europi.

Objavljen je poziv za prijavu projekata nastalih u Europi tijekom 2008 i 2009. godine. Ovogodišnja šesta po redu nagrada za urbane javne prostore dodijelit će se 11. lipnja 2010. u Barceloni. O nagradi će odlučivati međunarodni žiri čiji je predsjednik arhitekt Rafael Moneo (CCCB).

Više...

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook