All Inclusive Sarajevo

Objavljeno: 21.01.2010.

U HDD galeriji, 18. siječnja 2010. godine u 18 h, otvara se izložba dizajnerskih prototipova i proizvoda nastalih u okviru projekta All Inclusive Sarajevo na petodnevnoj radionici održanoj na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu od 25. do 29. svibnja 2009. godine. Zbog velikog interesa izložba ostaje otvorena do 27. siječnja.Proizvodi su plod suradnje osoba s posebnim potrebama, profesionalnih dizajnera i obrtničkih udruga u BiH. Proizvodi će biti prezentirani pod krovnom robnom markom dizajndobra koja je zamišljena kao brend koji obuhvaća sve proizvode dizajnirane u okviru projekta All Inclusive Sarajevo - kao garancija da proizvodi posjeduju određene standardne karakteristike te da su nastali i proizvedeni kao rezultat zajedničke kreacije profesionalnih dizajnera i obrtnika sa smanjenim sposobnostima.

All Inclusive Sarajevo je projekt udruženja Kulturanti, i dio je Creative Collaboration Programme Britanskog savjeta u Bosni i Hercegovini. Projekt je ostvaren u suradnji između Centra Helen Hamlyn Kraljevske Akademije u Londonu i partnera u regiji - Libraga, Udruženja gluhih i nagluhih Kantona Sarajevo, Pismolika i Centra za samopouzdanje. Ostali partneri projekta su Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Kantona Sarajevo i nezavisna organizacija Kulturni Front iz Beograda.

Jedna od osnovnih ideja projekta je uspostavljanje suradnje dizajnera iz Ujedinjenog Kraljevstva i jugoistočne Europe s bosanskohercegovačkim organizacijama koje okupljaju i zapošljavaju osobe sa smanjenim sposobnostima. U središtu projekta bila je radionica koja je organizirana na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu od 25. do 29. svibnja 2009. godine. U njoj su sudjelovala četiri dizajnerska tima. Na osnovi razmatranja poslovnih strategija organizacija, svaki tim je imao cilj za jednu od partnerskih organizacija osmisliti vrhunske dizajnerske proizvode, koji bi bili prepoznatljivi kao brendovi, i tako utjecati na poboljšanje poslovanja organizacija i na unapređenje lokalnog kreativnog gospodarstva. S namjerom da kreativna praksa koju zastupamo zaživi i šire od lokalne zajednice, projekt All Inclusive Sarajevo poziva sve zainteresirane organizacije na suradnju, bilo u obliku zanimanja za postojeće proizvode, bilo kroz poslovne dogovore o novim idejama i proizvodima.

Potencijalni poslovni partneri i posjetioci će na izložbi moći vidjeti rezultate:

Projekt MOJATORBA, Centar za samopouzdanje
Za vještog obrtnika Damira Husejnovića, koji kroz Centar za samopouzdanje koristi i promovira mrežu različitih obrtničkih vještina, cilj je bio kreirati održiv poslovni model temeljen na dizajnu. Tim dizajnera različitih specijalnosti radio je na dizajnu unikatne i atraktivne kožne torbe koja bi postala znak prepoznatljivog stila u daljem razvoju projekta.

Projekt SUPERLIK, Pismolik
Superlik je nova marka dizajnerskih proizvoda temeljen na uslugama tiskanja, graviranja i sličnim grafičkim uslugama, koju su kreirali dizajneri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva udruženi s izuzetno vještim gluhim majstorima zaposlenim u Pismoliku.

Projekt LIBRAG, Librag
Uz maksimalnu iskorištenost raspoloživih vještina, Librag je poznat po projektima izrade rasvjetnih tijela, savijanja i obrade metalnih limova, mogućnostima jeftine izrade velikih armatura, tehnikama izrade oluka, linija namještaja i predmeta visoke vrijednosti od tradicionalno jeftinih materijala.

Projekt ŠNIT, Udruženje gluhih i nagluhih Kantona Sarajevo
Kolekcija modnih dodataka: modularni proizvodi s dva lica, uz mogućnost povezivanja jednostavnih oblika upotrebom različitih tehnika. Kolekcija prototipskih proizvoda obuhvaća modne dodatke i proizvode za domaćinstvo: torbe, rukavice, šalove, tregere, kutije, pokrivače...

HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb
Radno vrijeme galerije:
radnim danom od 10-20 sati, subotom od 10-15 sati, nedjeljom zatvoreno

Rad HDD galerije podržava:
Ministarstvo kulture
Grad Zagreb
Cerovski print boutique
Kvik d.o.o.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook