Dvije izložbe u Galeriji HDD

Objavljeno: 07.01.2010.

U četvrtak, 2. srpnja 2009. u 21.00 sat, u Galeriji HDD otvaraju se dvije izložbe mladih i proaktivnih dizajnerskih dvojaca – Bačun/Bratović i Budor/Čule: 'Pečemo zanat' i '2 girls and an installation'. Ovo je događanje dio izložbenog ciklusa nagrađenih autora s Izložbe hrvatskog dizajna 0708 na kojoj su autorice dobitnice Nagrade HDD-a za najbolji koncept u studentskoj kategoriji.

Nina Bačun i Roberta Bratović: „Pečemo zanat“

Ideja za izložbu „Pečemo zanat“ samoironična je postfeministička interpretacija uloge žene-dizajnera koja je do te mjere interaktivna da postaje happening. Posjetitelji aktivno sudjeluju u degustaciji okusnih senzacija i nestajanju eksponata. Bačun/Bratović pozivaju vas na: Proslavu dizajna, Kušanje fotografija, Destrukciju dizajnera, Degustaciju kolega i Svjedočanstvo nestanka eksponata.
U pripremi interaktivnog postava sudjeluje slastičanica Kreativno i slatko te Veseli dućan iz Velike Gorice.

Dora Budor i Maja Čule: „2 girls and an installation“

„Dvije djevojke i instalacija“ autorefleksivna je analiza zanimanja dizajner koja propituje osobne stavove spram društvene i individualne svakodnevnice. Dizajnerice zanima kako koristiti samointerpretaciju - rubno područje u kojem je dizajner naručitelj sam sebi i kao kritičku formu unutar medija dizajna. Budor/Čule se izložbom propituju: „Kako je Bob Ross sponzorirao dizajn? Zašto je neke knjige najbolje držati ispod vaze s cvijećem? Zašto neki predmeti skupljaju više prašine od drugih? Što je zajedničko tipografu u stresnoj obiteljskoj atmosferi i ilustratorici koja u slobodno vrijeme plete? Zašto nas repetativne radnje kućnih ljubimaca čine sretnima? Da li sjedenje za kompjuterom stvara nadutost? Kako mijenjamo svijet ljepljenjem stickera po cesti? Da li je less is more hommage Lassie? Koliko samoinicirani radovi rađaju osjećaj samozadovoljstva, a koliko potrebu za kritikom?“

Rad Galerije podržava Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH.

HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb

Radno vrijeme galerije:
zbog korištenja godišnjih odmora zatvoreni smo tijekom kolovoza

Sponzor tiska: Cerovski
Sponzor postava: Foto Quick
Sponzor za 'Pečemo zanat': Kreativno i slatko (www.kreativnoislatko.hr), te Veseli dućan (www.veseli-ducan.hr)

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook