BOR S NAMA / CHRISTMAS TREE SUPERSTORE

Objavljeno: 14.12.2009.

U subotu, 12. prosinca 2009., Galerija Hrvatskog dizajnerskog društva postala je Christmas Tree Superstore! Posjetitelji su u pravoj blagdanskoj atmosferi, uz kuhano vino i kolače, razgledali izložbu "dizajnerskih borova". Izložba je prodajnog karaktera – najbolji prijedlozi pristigli na natječaj 'Bor s nama' proizvedeni su u limitiranim serijama i čekaju sretne kupce.

1. nagrada_Boris

1. nagrada_Boris

2. nagrada_KutijaKutija

2. nagrada_KutijaKutija

2. nagrada_Surogat

2. nagrada_Surogat

3. nagrada_La'bor

3. nagrada_La'bor

3. nagrada_Kaktibor

3. nagrada_Kaktibor

3. nagrada_PikaBor

3. nagrada_PikaBor

Pozivnica

Pozivnica

Hrvatsko dizajnersko društvo organiziralo je natječaj "Bor s nama" s vrlo konkretnim ciljem – da saznamo što bi mogla biti zabavna, duhovita i inteligentna "dizajnirana alternativa" konvencionalnog Božićnog drvca te da tijekom prosinca odabrane prijedloge izložimo u HDD galeriji, a nagrađene radove proizvedemo u ograničenoj seriji i ponudimo javnosti na prodaju.

Rezultati natječaja su originalni predmeti koji odskaču od standardnog blagdanskog kiča i namijenjeni su ljudima koji principijelno ne žele kupiti posječeno stablo koje će odbaciti nakon dva tjedna, a koji ne žele niti (nerazgradivu!) plastičnu imitaciju. Sve koji tako razmišljaju pozivamo da od 12. prosinca posjete HDD galeriju i razgledaju (papirnate / kartonske) radove hrvatskih dizajnera. O kvaliteti pristiglih radova govori i podatak da je žiri natječaja odlučio umjesto predviđene tri nagrade dodijeliti čak šest. Svih šest nagrađenih radova proizvedeno je u limitiranim edicijama (od 5 do 50 komada) u suradnji s partnerima projekta (Cerovski Print Boutique i Igepa-Plana papiri).

Prvonagrađeni rad je Boris, rad Studija Cuculić, drugo mjesto dijele KutijaKutija Vesne Prizmić, Ivane Borovnjak i Damira Prizmića, i Funkcijski Surogat Božićne Jelke Nenada Jalšoveca. Treću nagradu su podijelili PikaBor BLA LAB-a, La'bor Laboratoriuma i Kaktibor Diverzanta.

Christmas Tree Superstore ostaje otvoren do 7. siječnja 2010.


Sponzori postava:
Konzum d.d.
Pack Shop

HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb
Radno vrijeme galerije:
radnim danom od 10-20 sati, subotom od 10-15 sati, nedjeljom zatvoreno

Rad HDD galerije podržava:
Ministarstvo kulture
Grad Zagreb
Cerovski print boutique
Kvik d.o.o.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook