Iva Babaja ponovno izabrana za potpredsjednicu ICOGRADE

Objavljeno: 12.11.2009.

Na nedavno održanoj Generalnoj skupštini ICOGRADE hrvatska je dizajnerica po drugi put izabrana na uglednu i odgovornu funkciju u Upravnom odboru krovnog međunarodnog udruženja dizajnera vizualnih komunikacija

Icograda Board 2009-2011

Icograda Board 2009-2011

članovi Upravnog odbora Icograde

članovi Upravnog odbora Icograde

U Pekingu je od 24. do 25. listopada ove godine održana Generalna skupština ICOGRADE (The International Council of Graphic Design Associations), svjetskog krovnog udruženja za grafički dizajn, na kojoj je izabran i novi Upravni odbor. Novi je predsjednik ICOGRADE Russell Kennedy (Australija), a potpredsjednici su Jason Fan (Tajvan), Omar Vulpinari (Italija), David Lancashire (Australija) i Xiao Yong (Kina) te hrvatska dizajnerica Iva Babaja, članica Hrvatskog dizajnerskog društva i ULUPUH-a, kojoj je ovo drugi mandat na ovoj značajnoj funkciji.

Iva Babaja diplomirala je dizajn na Visokoj školi za primijenjenu umjetnost u Beču 1996. godine, a trenutno radi kao kreativna direktorica u marketinškoj agenciji Euro_RSCG Zagreb, članici Unex grupe. Za svoj profesionalni rad primila je nekoliko nagrada, a radovi su joj objavljivani su u brojnim knjigama i publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Usporedo s radom u svojoj matičnoj agenciji, Iva je dugogodišnja aktivna sudionica hrvatske dizajnerske scene, ne samo kao praktična dizajnerica, već i kao zagovornica i promotorica dizajnerske struke. Izbor za prvi mandat u Upravnom odboru kao potpredsjednice ICOGRADE 2007-2009. godine, tijekom kojeg je zastupala cijelu regiju centralne, južne i istočne Europe, bio je svojevrsno priznanje za njezin višegodišnji rad za dobrobit dizajnerske struke u Hrvatskoj. Ponovni izbor za potpredsjednicu, za koji ju je nominiralo čak pet udruženja iz nekoliko zemalja, potvrda je njenog međunarodnog ugleda i dosadasnjeg doprinosa radu ICOGRADE.

ICOGRADA je svjetska krovna organizacija posvećena dizajnu vizualnih komunikacija. Osnovana je 1963. godine, a ujedinjuje većinu svjetskih nacionalnih udruženja dizajnera te organizacija koje se bave grafičkim dizajnom, vizualnim komunikacijama, dizajn managementom, promocijom, edukacijom, istrazivačkim radom i novinarstvom u području dizajna. ICOGRADA promovira vitalnu funkciju dizajnera vizualnih komunikacija u društvu te ujedinjuje glasove svih grafičkih dizajnera i dizajnera vizualnih komunikacija svijeta.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook