Marko Pavlović_ideja / koncept / proizvod

Objavljeno: 10.11.2009.

U četvrtak, 12. studenog 2009. u 20.00 sati, u Galeriji HDD nastavljamo izložbeni ciklus nagrađenih autora s Izložbe hrvatskog dizajna 0708. Ovaj puta predstavit će se Marko Pavlović, dobitnik Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva za najbolji produkt dizajn u studentskoj kategoriji. Izložba ostaje otvorena do 28. studenog 2009.

Marko će se predstaviti s dva projekta. Prvi je didaktička igračka Oblo. Za taj rad, u kategoriji studentskih radova, Marko je nagrađen dvjema značajnim međunarodnim nagradama: trećom nagradom na D&AD natječaju za studentske radove u Londonu te zlatnom medaljom IDEA (International Design Exellence Award) koju dodjeljuje Udruženje industrijskih dizajnera Amerike. Oblo je trodimenzionalna slagalica i kvalitetno pomagalo za vježbu motoričkih i kognitivnih sposobnosti djece vrtićke dobi. Osim već spomenutih nagrada, didaktička igračka Oblo sudjelovala je na nekoliko međunarodnih i domaćih izložbi na kojima je osvojila brojne prestižne nagrade, a prikazana je i na naslovnicama stručnih časopisa kao što su Innovation i Curve.

Drugi predstavljeni projekt je dizajn stolca opće namjene. Marko je ponudio sistem od dvaju stolaca koji se temelje na željeznoj konstrukciji pravokutnog profila, dok su nasloni i sjedala izrađeni od aluminija. Oblikovanje ovog sustava temelji se na ergonomskim podacima i proučavanju načina sjedenja, a u obzir su uzete norme i standardi relevantni u projektiranju ovakvog proizvoda.

Ova izložba kroz dva ključna proizvoda uspješno sumira Markove studentske godine, ali i osnovne karakteristike njegove dizajnerske metode – razigranost, profesionalnu znatiželju i neutaživu želju za eksperimentiranjem.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook