auto® 2010 natječaj za dizajn automobila

Objavljeno: 04.11.2009.

auto® konferencija o dizajnu automobila i Studij dizajna pozivaju vas na predstavljanje Natječaja za dizajn automobila auto® 2010. Predstavljanje će održati Daniel Tomičić u petak 6.11.2009. u 17 h u prostorijama Studija dizajna, Frankopanska 12, Zagreb.

Prvi natječaj u organizaciji auto®a privukao je 19 radova iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Žiri se sastojao od 11 profesionalnih dizajnera automobila, govornika konferencije auto® 2009. Pobjednik natječaja je Porečanin Elvis Tomljenović, apsolvent Studija dizajna sa radom MOY. S obzirom da je natječaj organiziran u suradnji sa fakultetima, tema je bila podređena studentima i glasila je: “Dizajnirati automobil za generaciju rođenu 1990.” Sudionici su se trebali zapitati što 18, 19, 20-godišnjaci žele i trebaju od svog automobila, a modeli na tržištu im ne nude.

Tema natječaja auto® 2010. je „Automobil za treću životnu dob“. Zašto baš ova tema? U slijedećih 15 godina 20% stanovništva najrazvijenijih zemalja svijeta biti će starije od 60 godina. Najveći proizvođači automobila u potrazi su za dizajnom automobila koji uzima u obzir potrebe starijih ljudi i njihova fizička ograničenja… Više saznajte na predstavljanju u petak ili na www.konferencijaodizajnuautomobila.com.
Natječaj je otvoren svima koji nisu profesionalni dizajneri automobila i dolaze iz Hrvatske ili regije i ostaje otvoren do 1.3.2010. Pobjednik će biti proglašen na auto® konferenciji o dizajnu automobila koja će se održati na proljeće slijedeće godine.

Natječaj je do sada predstavljen studentima industrijskog dizajna na dva sveučilišta u Beogradu – Univerzitet umetnosti i Megatrend Univerzitet. Predstavio ga je prof. Marko Luković, mr., pobjednik prvog Peugeotovog natječaja za dizajn automobila.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook