Proglašeni dobitnici nagrade 'Lice knjige'

Objavljeno: 26.10.2009.

Žiri natječaja 'Lice knjige' proglasio je u srijedu dobitnike nagrade za najbolji grafički dizajn, za grafičko oblikovanje ovitka, ilustraciju knjige u cjelini te za ilustraciju naslovnice.

Nagradu za najbolji grafički dizajn knjige u cjelini dobio je Željko Serdarević za dizajn knjige 'Landscapes' (Ivana Sajko i Goran Petercol) u izdanju AGM-a, izvijestila je udruga 'Knjiga u centru'.

Za grafičko oblikovanje ovitka nagrađena je Emilija Šimić za knjigu 'Na večeri s Drakulom' Borisa Perića u izdanju Meandar Medije.

Za ilustraciju knjige u cjelini nagrada 'Lice knjige' pripala je Srđani Modrinić za ilustracije 'Kratke pripovijesti o Zvonetu Nedostojnom, gospodaru palače Sinčić' autora Dubravka Mihanovića. Knjigu je objavio Zavičajni muzej Poreštine.

'Lice knjige' za ilustraciju naslovnice dobio je Tomislav Torjanac za naslovnu ilustraciju slikovnice 'Djevojčica i div' Neli Kodrič Filipić u izdanju Mozaik knjige.

U žiriju 'Lica knjige' bili su Mario Aničić i Igor Stanišljević, članovi Sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije ULUPUH-a, te David Peroš Bonnot i Ivan Gregov, članovi Sekcije primijenjenog slikarstva, karikature, ilustracije i crtanog filma ULUPUH-a.
Ove godine za nagradu se natjecalo 129 konkurenata, od kojih je odabrano 19 finalista, čija su djela izložena u Knjižnici Bogdana Ogrizovića do 23. listopada.

Nagrada 'Lice knjige' dodjeljuje se drugu godinu zaredom tijekom književnog festivala 'Pazi, knjiga!', u organizaciji udruge 'Knjiga u centru' i pod stručnim pokroviteljstvom ULUPUH-a.

Nagrađene radove kao i radove ostalih finalista moguće je vidjeti ovdje.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook