Međunarodni uspjeh Studija Rašić

Objavljeno: 22.10.2009.

Na tri ovogodišnja međunarodna natječaja Studio Rašić osvojio je prestižne nagrade.

Bijela cesta

Bijela cesta

Bijela cesta

Bijela cesta

10 godina Orisa50

10 godina Orisa50

Promotivno vino

Promotivno vino

Na European Design Awards '09 u svibnju 2009., Studio Rašić osvojio je srebrnu i brončanu nagradu za svoje radove ˝Bijela cesta - U iščekivanju kiše˝ autora Ante Rašića i promotivno vino Studija Rašić autora Marka Rašića.

Navedeni radovi bili su u konkurenciji s 1.000 najboljih radova europskih dizajnera i dizajnerskih kuća. Nagrađeni radovi bit će objavljeni u godišnjoj publikaciji ED Awards-a kao pregled najboljih dizajnerskih dostignuća u Europi. Iz Hrvatske, brončane nagrade osvojili su Bruketa&Žinić, Studio Tridvajedan i Laboratorium. ED Awards je paneuropska institucija koja nagrađuje najbolja dostignuća na području grafičkog dizajna, ilustracije i multimedije.

Za rad “Bijela cesta – U iščekivanju kiše” Studio Rašić dobio je i nagradu za dizajn i oglašavanje Yellow pencil na D&AD Award u Londonu. Nagrada je dodijeljena u kategoriji Environmental Design.

D&D Award, jedan od najvažnijih i najprestižnijih internacionalnih natječaja za kreativnost u dizajnu i oglašavanju, obuhvaća 30 kategorija u svim područjima kreativnih komunikacija. Ove godine prijavljeno je preko 20.000 radova iz više od 58 zemalja. Između 174 nominirana rada ukupno je dodijeljeno 50 nagrada Yellow Pencil i 4 nagrade Black Pencil.

Nagrađeni radovi, zajedno s preostalim nominacijama i onima koji su ušli u uži izbor, predstavljeni su u D&AD godišnjaku te na njihovim internet stranicama.

Na nedavno održanom godišnjem natjecanju Graphis Design Annual, u organizaciji časopisa Graphis koji je postao međunarodna ikona dizajna i vizualnih komunikacija, čak je tri zlata otišlo u ruke hrvatskim autorima i to Studiju International, Studiju Rašić i agenciji Bruketa&ŽinićOM

Studio International nagrađen je za vizualni identitet IGH, Studio Rašić za projekt 10godinaOris50, a agencija Bruketa&ŽinićOM za Igepa kalendar.

Projekt 10godinaOris50 je multimedijski interaktivni postav izložbe i event osmišljen u povodu 10. godišnjice izlaženja časopisa Oris, održan 2008. u HDLU.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook