24 sata: stare siluete – novi materijali

Objavljeno: 12.01.2010.

U četvrtak, 15. listopada 2009. u 20.00 sati, u Galeriji HDD nastavljamo izložbeni ciklus nagrađenih autora s Izložbe hrvatskog dizajna 0708. Ovaj put predstavit će se dobitnici Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva za najbolji modni dizajn u studentskoj kategoriji. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2009.„24 sata: stare siluete – novi materijali“ predstavlja jedan imaginarni dan od 24 sata u kojem će se prošetati različite siluete, upravo na način kako je dizajnerska moda 50-ih godina precizno određivala namjenu modela: za jutro ili dan, za poslijepodne, za večer, za svečanu večer ili kazalište, koncert, i sl.
U ovome imaginarnom scenariju našli su se radovi 22 studenata/ice koji svojim istraživanjem i realizacijom propituju granice siluete u odnosu na ljudsko tijelo ostvarujući svojevrsni hommage tijelu i modnoj liniji.

Ono što čini projekt suvremenim je eksperimentalnost u procesu rada, u pristupu i izradi materijala, kao i u shvaćanju forme kao prostoru gdje se ostvaruje semantički sloj prepun novih univerzalnih značenja.

Projekt „24 sata: stare siuete – novi materijali“ rezultat je rada mentora A. T. Vladislavića i studenata treće godine modnog dizajna na Zavodu za tekstilni i modni dizajn Tekstilno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Autori: Jelena Aleksić, Adriana Babić, Tea Bašić, Marina Bogdanić, Tina Buždon, Ivana Filipović, Petra Ivanjoš, Ivana Jelušić, Dijana Jurić, Maja Katanić, Nataša Knežević, Iva Lukač, Vedrana Mastela, Ruth Nestić, Tajana Rajčić, Dalibor Šakić, Martina Težak, Diana Tješinski, Andreja Tribusson, Darija Vrbanić, Lucija Vrcić i Ivan Zver.


Mentor projekta:
Ante Tonči Vladislavić,
red. prof., TTF, Zagreb

Jasminka Končić,
asistentica, TTF, Zagreb

Josipa Štefanec,
vanjska suradnica u nastavi,
TTF, Zagreb

HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb
Radno vrijeme galerije:
radnim danom od 10-20 sati, subotom od 10-15 sati, nedjeljom zatvoreno

Rad HDD galerije podržava:
Ministarstvo kulture
Grad Zagreb
Cerovski print boutique
Kvik d.o.o.
Istyle

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook