Rezultati prvog kruga Natječaja za dizajn namještaja i opreme za dječje vrtiće

Objavljeno: 15.05.2010.

Na Natječaj za dizajn namještaja i opreme za dječje vrtiće pristiglo je 20 radova koji zadovoljavaju uvjete propisane Općim uvjetima Natječaja. U prvom krugu izabrana su tri rada.Ocjenjivački sud Natječaja za dizajn namještaja i opreme za dječje vrtiće u sastavu Zlatko Kapetanović (predsjednik), Danijela Domljan, Nikola Radeljković i Ada Kezić, kao predstavnici HDD-a, te Aida Kopljar, predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Luka Mjeda, predstavnik HGK, i Marija Ivanković, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, u prvom krugu Natječaja održao je jednu sjednicu na kojoj je izabrao sljedeća tri idejna rješenja koja se preporučuju za daljnju razradu:

rad pod šifrom 007
Naziv koncepta: Tiruriru
Autor: Andrea Hercog

rad pod šifrom 013
Naziv koncepta: Savijeno i oblo
Autor: Redesign / Neven Kovačić
Koautor: Sanja Kovačić

rad pod šifrom 014
Naziv koncepta: Folding
Autor: Goga Golik
Koautor: Damjan Geber

Sukladno Općim uvjetima Natječaja navedeni autori / timovi će s proizvođačima namještaja razvijati svoja idejna rješenja u proizvod do faze prototipa koji će biti predstavljeni Ocjenjivačkom sudu 13. rujna 2010.

Ocjenjivački sud je pohvalio sve pristigle radove te smatra da isti imaju barem po jedan element koji bi se mogao izdvojiti i time razvijati u proizvod do faze prototipa.

Svi natječajni radovi bit će prezentirani na Ambienti, u listopadu ove godine, odnosno u okviru projekta "Drvo je prvo" kojeg su zajednički inicirali Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te Hrvatske šume.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook