Poziv na prijavu za natječaj za istraživački rad na Jan van Eyck Akademiji

Objavljeno: 27.07.2009.

Jan van Eyck Akademija, poziva umjetnike da se prijave na natječaj za istraživački rad na Odjelu za lijepe umjetnosti. Glavni dio aplikacije čini prijedlog projekta u kojem se zadaje forma i sadržaj istraživanja kao i plan izvođenja. Rok za prijavu je 15. rujna 2009.

Jan van Eyck Akademija je institut za istraživanje i stvaranje gdje zajedno rade umjetnici, dizajneri i teoretičari te razmjenjuju iskustva. Odjel za lijepe umjetnosti je jedinstveno mjesto za eksperimente, stvaranje, razmišljanja i razgovore. Istraživači provode svoja istraživanja u poticajnom okolišu.

Umjetnici se pozivaju da se prijave za istraživački rad u trajanju od 1 do 2 godine, počevši od siječnja 2010. Aplikacija mora sadržavati prijedlog projekta, u kojem morate zadati formu i sadržaj istraživanja te plan izvođenja. Aplikacije možete poslati najkasnije do 15. rujna 2009.

Program
Odjel za lijepe umjetnosti vode savjetnici istraživači Orla Barry, Hans-Christian Dany, Hinrich Sachs, Imogen Stidworthy and Nasrin Tabatabai & Babak Afrassiabi.
Tijekom godine organiziraju se razna događanja i kontinuirani razgovori od strane istraživača i savjetnika. Profesionalci iz različitih područja pozvani su da organiraju različite, formalne i neformalne, prezentacije, predavanja, studijske posjete, performance itd.

Više informacija o programu možete naći na www.janvaneyck.nl, gdje ćete naći veliki broj prijašnjih i trenutnih istraživačkih projekata, aktivnosti, događanja i publikacija, kao i biografske informacije i linkove na istraživače i savjetnike. Kandidati su također pozvani da osobno posjete Akademiju.

Svi istraživači dobit će vlastiti studio i stipendiju (trenutno 9.360 €).

Prijave
Aplikacije možete poslati najkasnije do 15. rujna 2009. Ubrzo nakon toga organizirat će se intervjui.

Aplikacija mora sadržavati prijedlog projekta, potrebnu dokumentaciju i obrazac za prijavu. Obrazac za prijavu kao i više informacija o proceduri prijave i samom programu može naći na www.janvaneyck.nl (kliknite na „applications“).

Prijava se plaća 65 € (individualci i timovi).

a sva pitanja i informacije u vezi prijave, molimo kontaktirajte Leona Westenberga na leon.westenberg@janvaneyck.nl ili na +31 (0)43 350 3724.
Za sva pitanja u vezi Jan van Eyck Akademije, molimo kontaktirajte Ankie Bosch na ankie.bosch@janvaneyck.nl ili na +31 (0)43 350 3721

Jan van Eyck Academie
Post-academic institute for research and production
Fine Art, Design, Theory
Academieplein 1
6211 KM Maastricht
Netherlands

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook