Poziv na sudjelovanje u izložbenom projektu “Udarac”

Objavljeno: 24.07.2009.

Pozivamo vas na sudjelovanje u uličnoj izložbi plakata UDARAC koja će se održati u Tončićevoj ulici u Splitu u rujnu ove godine. Radi se o projektu koji je usmjeren na podizanje glasa protiv rastućeg nasilja u društvu, a prozvani su svi autori iz područja vizualnih komunikacija i suvremene umjetnosti.
Organizatori projekta su novoosnovano kazalište PlayDrama i Udruga Most iz Splita.

Ulična izložba plakata Udarac održat će se u okviru multimedijalnog projekta Udarac kazališta PlayDrame i Udruge Most, koji će se od 17. do 25. rujna 2009. kroz razne umjetničke i dijaloške forme (kazališna predstava, izložba, glazbeni spot, predavanja i razgovori) održavati u Splitu.

Cilj samog projekta je kritički reagirati na rastuću pojavu maloljetničkog nasilja u Hrvatskoj, ali i šire.

Vjerujući u simboličku snagu i potencijal vizualnih komunikacija, organizatori pozivaju sve umjetnike i dizajnere da svojim vizualnim alatima upute komentar štoviše kritiku nasilja.

Dvije su moguće forme reakcije:

S obzirom da je PLAKAT, i to onaj ulični, najeksplicitniji i najdemokratičniji od svih formata javnog komuniciranja zamišljeno je da upravo on bude nosioc vizualnog dijela programa, i to veličine 100x70 cm. Vođeni idejom angažiranog plakata i otvorenog demokratskog zida (“dazibao”) s pristiglim će plakatima organizatori oblijepiti za tu svrhu izvedenu i postavljenu privremenu konstrukciju, u centralnoj pješačkoj zoni grada Splita, na dan premijerne izvedbe “Udarac” novog kazališta PlayDrama.

Vašu poruku je moguće odaslati i u formi postojećeg ili novog VIDEO rada, u kritičkom suodnosu sa širom problematikom nasilja, ali i vezanim za specifičnosti adolescentskog formativnog i prijelaznog razdoblja. Videoprogram će biti predstavljen u Galeriji Konzervatorskog odjela u središtu Splita, usporedno s kazališnom izvedbom drame “Udarac” i postavom ulične plakatne instalacije.

Organizatori mole autore da se odazovu ovoj akciji i da svoje plakate u TIF formatu rezolucije 300 dpi na CD-u i po mogućnosti isprint plakata od 100x70 cm, kao i videoradove na DVD-u, pošalju do 20. kolovoza na adresu Udruge. Slanjem isprintanog plakata postajete donatorom izložbe, što uvelike olakšava nadu organizatora u što veći i glasniji odaziv.

Više informacija o projektu možete pronaći na linku www.most.hr/udarac .

UDRUGA MOST
Zlodrina poljana 4
21000 Split

Voditeljice izložbenog programa:
Duška Boban
Ivana Meštrov

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook